V Baslu Federer, na Dunaju pa Thiem

Roger Federer je v prvi tekmi moral prestaviti v najvišjo prestavo in že na začetku turnirja v finišu pokazati svoj najboljši tenis. Za Filipa Krajinovića je potreboval tri nize, domačim gledalcem pa je povzročil kar nekaj sivih las. 

Federer vendarle v naslednji krog (Foto: ATP)

Vendarle je v tretjem nizu, po tem ko je v drugem že vodil z brejkom prednosti, a priigrano zapravil, našel način mimo Krajinovića in ga premagal že drugič letos. 6:2, 4:6 in 6:4 je bilo za švicarskega veterana, ki je dobil že 16. zaporedno tekmo v Baslu, odkar je izgubil v finalu leta 2013. Takrat ga je ugnal Juan Martin del Potro.

“To je bila težje priborjena zmaga, ampak tudi take so dobrega občutka, še posebno ker vem, da imam jutri dan počitka in ne bo problemov, če bom moral še enkrat igrati tri nize,” je povedal Federer. Tretji igralec sveta ni bil ravno suvereno v svoji zmagi, a je vseeno našel način. “Nisem serviral dobro, zgrešil sem vogale in nisem zadeval črt. Tako si otežiš življenje. Stvari bi lahko bile zelo enostavne, ampak se je zakompliciralo. Prvih nekaj krogov je lahko takšnih.”

Naslednji ga čaka Jan-Lennard Struff, ki je premagal Johna Millmana. Par se je srečal trikrat in vsakič je slavil Federer, vključno z zmagama letos na OP Avstralije in v Wimbledonu.


Dominic Thiem še nikoli ni prišel dlje od četrtfinala

Na Dunaju pa je napredoval domačin Dominic Thiem, ki je s 7:5 in 7:6 prišel do uvodne zmage proti Rubenu Bemelmansu. Prvi nosilec tukaj še ni napredoval dlje od četrtfinala, a upa, da bo letos to statistiko izboljšal. Nekaj je na domačem pritisku, kar mu ne ustreza. V naslednjem krogu pa ga čaka težak preizkus v obliki Američana Sama Querreyja. Ta je bil v treh nizih boljši od povratnika Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja. 25-letni Thiem bo iskal 50. zmago v letošnji sezoni (49-16).