CH: Rola na Finskem nadigral nekdaj 57. igralca sveta

Blaž Rola v Bratislavi ostal brez polfinala. (Foto: Facebook)

Slovenski tenisač Blaž Rola je na turnirju serije Challenger na Finskem uspešno preskočil še drugo oviro in se tako že prebil v četrtfinale. Ptujčan je bil tokrat prepričljivo, s 6:1 in 6:4 boljši od Portugalca Gastaa Eliasa. 

Rola na Finskem melje dalje. (Foto: Facebook)
Rola na Finskem melje dalje. (Foto: Facebook)

Blaž Rola je po slabšem pričetku sezone prave občutke ujel konec aprila v Mehiki, kjer je med drugim prišel tudi do naslova, dobro formo pa je nato prenesel tudi na peščeno in travnato podlago.

V tem tednu Ptujčan nastopa na 46.600 evrov vrednem turnirju serije Challenger, ki poteka na peščeni podlagi v finskih Tamperah. Kot 5. nosilec turnirja, je bil v 1. krogu prost, v drugem bil boljši od Bolgara Dimitarja Kuzmanova, v osmini finala pa prepričljivo, s 6:1 in 6:4, ugnal še Gastaa Eliasa.

28-letni Portugalec je daleč od tiste forme, ki ga je krasila leta 2016, ko je veljal že za 57. igralca sveta. Trenutno na ATP lestvici zaseda 322. mesto, tudi proti Roli pa je bil nemočen.

V četrtfinalu se bo Ptujčan po vsej verjetnosti pomeril proti Švedu Eliasu Ymerju, starejšemu bratu Mikaela Ymerja, ki je bil na Roland Garrosu boljši od Role.

Challenger, Tampere Open (Finska, €46.600, pesek, zunaj), posamezno
1. krogRola B. (Slo/5) je prost
2. krogRola B. (Slo/5) – Kuzmanov D. (Blg) 6:2, 2:1* – predaja. 
Osmina finala: Rola B. (Slo/5) – Elias G. (Por) 6:1, 
Četrtfinale: Rola B. (Slo/5) – Ruusuvuori E./Ymer E.