CH: Zidanškova v Bolu korak do naslova in TOP 100!

Tamara Zidanšek v Bolu melje dalje! (Foto: Facebook)

Tamara Zidanšek v Bolu melje dalje! (Foto: Facebook)

Iz Bola na Hrvaškem prihajajo fantastične novice! 20-letna slovenska tenisačica Tamara Zidanšek na Braču nadaljuje s fantastičnimi predstavami in je le še korak oddaljena od preboja med najboljših 100 tenisačic na svetu. Tokrat je Zidanškova slavila s 6:4 in 6:3 in se prebila v veliki finale! Bravo, Tamara! 

Tamara Zidanšek v Bolu melje dalje! (Foto: Facebook)
Tamara Zidanšek v Bolu melje dalje! (Foto: Facebook)

23-letna Hrvatica Tena Lukas je v četrtfinalu na kolena spravila Mariano Duque-Marino, v polfinalu pa ni bila kos razpoloženi Tamari Zidanšek. Slednja je skupaj s Hrvatico v Bolu nastopala tudi v konkurenci dvojic, tokrat pa 20-letna Konjičanka ni imela usmiljenja.

Trenutno druga najvišjeuvrščena slovenska tenisačica se je v začetku obračuna še malenkost lovila, saj se je hitro znašla v zaostanku z 0:3. A nato se je Konjičanka prebudila, rezultat najprej izenačila na 3:3, pri rezultatu 4:4 pa brez izgubljene žoge prišla do “brejka”, ki ga je v naslednji igri brez težav tudi potrdila. V drugem nizu je Slovenka nadaljevala z odlično igro in ekspresno povedla s 5:1 ter nato obračun mirno pripeljala do konca.

Do preboja med TOP 100 jo loči še ena zmaga

Za Tamaro Zidanšek je že sedaj odličen teden, kako izjemen bi (bo) bil po jutrišnji zmagi v finalu, pa pove že dejstvo, da bi poleg naslova na močnem turnirju Konjičanka prišla tudi do preboja med najboljših 100 tenisačic na svetu! Tamara, Teniški svet je s tabo! Gremo po lovoriko!

Challenger Bol (Hrvaška, $125.000, pesek), posamezno
1. krogZidanšek T. (Slo) – Tomljanović A. (Avs/3) 6:3, 6:1
2. krogZidanšek T. (Slo) – Cadantu A. (Rom) 6:7(2)6:3, 6:3
ČetrtfinaleZidanšek T. (Slo) – Schmiedlova A. K. (Arg/5) 6:4, 6:4
Polfinale: Zidanšek T. (Slo) – Lukas T. 6:4, 6:3
Finale: Zidanšek T. (Slo) – Linette M. (Pol/2)