CH: Četrtfinalist Kavčič nadigral mladega Francoza

Blaž Kavčič se ne zaustavlja. (Foto: zimbio.com)

Blaž Kavčič se ne zaustavlja. (Foto: zimbio.com)

Slovenski tenisač Blaž Kavčič tudi po drugem obračunu v Shenzhenu ostaja v igri za nov naslov na turnirju serije Challenger. 31-letni Ljubljančan je v 2. krogu 75.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja nadigral 22-letnega Francoza Johana Sebastiena Tatlota in slavil zmago s 6:1 in 6:2. 

Blaž Kavčič se ne zaustavlja. (Foto: zimbio.com)
Blaž Kavčič se ne zaustavlja. (Foto: zimbio.com)

Blaž Kavčič nadaljuje z odličnimi predstavami v Shenzhenu. Po prepričljivi zmagi v 1. krogu nad 7. nosilcem Gojem Soedo, je “Kaljut” brez kakršnihkoli težav na kolena spravil še Francoza Johana Sebastiena Tatlota. Ljubljančan je v celotnem obračunu izgubil le 3 igre, za končno zmago pa potreboval uro in 16 minut.

Izpadli prvi štirje nosilci

Za mesto v polfinalu se bo Kavčič boril proti 22-letnemu Madžaru Mateju Valkuszu, ki je v 2. krogu presenetil 2. nosilca turnirja, Italijana Thomasa Fabbiana. Že pred tem se je od boja za naslov na turnirju poslovil tudi 1. nosilec Moldavec Radu Albot, ki je klonil že v 1. krogu, danes pa je turnirju v slovo pomahal tudi Indijec Ramkumar Ramanathan, ki je bil v Shenzhenu postavljen za 3. nosilca.

ATP Challenger Shenzhen (Kitajska, $75,000, trda podlaga, dvorana), posamezno
1. krog: Kavčič B. (Slo) – Soeda G. (Jap/7) 6:3, 6:3
2. krog: Kavčič B. (Slo) – Tatlot J. S. (Fra) 6:1, 6:2
Četrtfinale: Kavčič B. (Slo) – Valkusz M. (Mad)