Boj na daljavo: Nishikori ali Isner?

John Isner bo v Parizu moral priti dlje od Japonca Nishikorija. (Foto: zimbio.com)

John Isner bo v Parizu moral priti dlje od Japonca Nishikorija. (Foto: zimbio.com)

V Parizu poteka zadnji turnir serije Masters, na katerem nastopajo vsi najboljši, z izjemo Juana Martina del Potra in Kyla Edmunda. Argentinec naj bi zaradi poškodbe skoraj zagotovo izpustil zaključni turnir najboljše osmerice v Londonu. V Parizu bo ta teden precej pozornosti namenjeno Keiju Nishikoriju in Johnu Isnerju.

John Isner bo v Parizu moral priti dlje od Japonca Nishikorija. (Foto: zimbio.com)
John Isner bo v Parizu moral priti dlje od Japonca Nishikorija. (Foto: zimbio.com)

Rafael Nadal, Novak Đoković, Roger Federer, Alexander Zverev in Kevin Anderson sestavljajo peterico tenisačev, ki so že zagotovili mesto na zaključnem turnirju in hkrati tudi potrdili prihod v London. Če zraven prištejemo že večkrat napovedano odpoved Juana Martina del Potra, se peterici že pridruži tudi Marin Čilić, dobro pa kaže tudi Dominicu Thiemu.

Nishikori ali Isner?

Avstrijec za sigurno potrditev preboja v O2 Areno potrebuje tri zmage oz. preboj v polfinale, če John Isner ne pride vsaj do finala in hkrati Kei Nishikori vsaj do polfinala, pa ima Thiem že danes dovolj zbranih točk za mesto v Londonu.

Ker gre težko pričakovati, da bo v Parizu prišlo do scenarija, v katerem bi se v finalu pomerila prav Isner in Nishikori, v tem obračunu pa bi zmago slavil John, je več ali manj jasno, da glavni boj za mesto na zaključnem turnirju poteka med Američanom in Japoncem. “Uvrstiti se v London, bi bil zares velik dosežek. Nekaj zadnjih let sem bil vselej zelo blizu, zdaj pa sem odločen, da sezono končam v najboljšem možnem slogu. Vem, koga bo potrebno prehiteti,” je pred turnirjem v glavnem mestu Francije spregovoril Isner.

Pred turnirjem v Parizu bolje kaže Nishikoriju, ki je pred Isnerja skočil s prebojem v finale Dunaja. Vse, kar Nishikori v Parizu potrebuje za potrditev nastopa v Londonu je, da na turnirju v Parizu pride dlje od Američana. Isner na drugi strani lovi 145 ATP točk zaostanka.

Koliko ATP točk se razdeli v Parizu?
Zmagovalec turnirja = 1000 ATP točk
Finalis = 600 ATP točk
Polfinalist = 360 ATP točk
Četrtfinalist = 180 ATP točk
Udeleženec osmine finala = 90 ATP točk
Udeleženec šestnajstine finala = 45 ATP točk
Udeleženec dvaintridesetine finala = 10 ATP točk.

Tako Isner kot tudi Nishikori sta bila v 1. krogu prosta in sta že udeleženca šestnajstine finala, kar pomeni, da sta oba že prejela po 45 ATP točk.