CH: Blaž Rola v Italiji boljši od nekoč 85. igralca sveta

Blaž Rola v Avstriji obstal v 2. kolu. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Blaž Rola, ki je v mesecu juliju slovensko teniško javnost navdušil s turrnirsko zmago v Umagu, kjer je bil najboljši skupaj z Ninom Serdarušićem, je uspešno začel tudi z nastopi na turnirju serije Challenger v Cordenonsu. 

Blaž Rola je uspešno začel z nastopi v Cordenonsu. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Cordenons je za Slovenijo že srečen kraj, saj se je v preteklem tednu do sedaj največjega naslova v karieri veselila Veronika Erjavec. V tem tednu italijansko mesto gosti moški turnir serije Challenger z nagradnim skladom 73.000 evrov. V kvalifikacijah sta se od Slovencev že predstavila Bor Artnak in Sebastian Dominko (slednji je prišel do prve zmage na turnirjih serije Challenger), v glavni del turnirja pa je bil neposredno že uvrščen Blaž Rola (482. na ATP).

32-letni Ptujčan se je v 1. kolu pomeril proti Špancu Carlosu Tabernerju (350. na ATP) in po preobratu prišel do pomembne zmage. V prvem nizu ni uspel izkoristiti nobene od treh ‘break’ žogic, bolje mu je šlo v nadaljevanju, ko je izkoristil naslednjih pet. Ko je izkoristil peto, je že vodil z 2:6, 6:1 in 4:1. Španec je imel v 10. igri tretjega niza pri zaostanku s 4:5 tri priložnosti, da rezultat poravna na 5:5, a Blaž tega ni dopustil.

V 2. kolu se bo Blaž Rola za četrtfinalno vstopnico pomeril proti boljšemu iz obračuna med Ukrajincem Vladyslavom Orlovim (404. na ATP) in Italijanom Matteom Gigantejem (202. na ATP).

CHALLENGER

€73.000 Cordenons
(Italija, pesek, zunaj)

1. kolo kvalifikacij
Dominko S. (Slo) – Ocleppo J. (Ita/6) 6:3, 6:2
Artnak B. (Slo) – Oradini G. (Ita/4) 6:7(5), 3:6

2. kolo kvalifikacij: Dominko S. (Slo) – Rottoli L. (Ita/8) 3:6, 5:7

1. kolo: Rola B. (Slo/PR) – Taberner C. (Špa) 2:6, 6:1, 6:4
2. kolo: Rola B. (Slo/PR) – Orlov V./Gigante M. [9.8.]