Branilka naslova v Pekingu zaustavila Hercogovo

Hercogova se je dobro upirala 4. igralki sveta. (Foto: zimbio.com)

Hercogova se je dobro upirala 4. igralki sveta. (Foto: zimbio.com)

Slovenska tenisačica Polona Hercog je tudi v tekmi 2. kroga močnega WTA turnirja v Pekingu pokazala dvig forme, a na koncu vseeno ostala brez preboja v osmino finala. Še tretjič v karieri je Mariborčanko ugnala Francozinja Caroline Garcia, ki v Pekingu brani naslov zmagovalke. 

Hercogova se je dobro upirala 4. igralki sveta. (Foto: zimbio.com)
Hercogova se je dobro upirala 4. igralki sveta. (Foto: zimbio.com)

Polona Hercog se je v Pekingu leta 2012 in 2013 že uvrstila v osmino finala, tokrat pa je s tekmovanjem zaključila v 2. krogu. Po uspešno odigranih kvalifikacijah in prepričljivi zmagi nad CoCo Vandeweghe je Štajerko zaustavila Caroline Garcia.

Slovenska tenisačica je bila tako v prvem kot tudi drugem nizu povsem dostojen tekmec, nasprotnici pa največ težav povzročala s svojim močnim in napadalnim forehandom. Obe tenisačici sta v prvem nizu na svoj servis delovali zelo zanesljivo in samo v eni igri nasprotnici ponudili možnost za odvzem servisa. Niz se je nato prevesil v podaljšano igro, kjer je bil za Hercogovo usoden slab začetek. Francozinja je namreč takoj povedla s 5:0 in tie-break na koncu dobila s 7:2.

V drugem nizu je bila Polona tista, ki je kot prva prišla do žogice za “brejk”, “brejk” pa je kot prvi uspel Garcii, ki je povedla s 3:2. Hercogova je rezultat še poravnala na 3:3, od tedaj naprej pa igre ni več uspela osvojiti.

Mariborčanka je po porazu jezno udarila z žogico ob tla, kar pa lahko pomeni le nekaj pozitivnega. Hercogova se je kot vse kaže počutila povsem zmožna boriti še naprej in celo premagati Francozinjo. V kolikor bo v zaključku sezone nadaljevala s podobnimi predstavami, lahko še letos pride do kakšnega odmevnejšega rezultata.

WTA Peking (Kitajska, $8,285,274, trda podlaga), 2. krog
Garcia C. (Fra/4)
– Hercog P. (Slo) 7:6(2), 6:3

Dvojice, osmina finala
(7)Hradecka L./Makarova E. – Kichenok L./Srebotnik K. 3:6, 6:4, 11:9
Klepač A./Martinez Sanchez M. J. – Atawo R./Groenefeld A.