Bo David Ferrer končal kariero?

David Ferrer je postal oče, zato je tudi preskočil turnirja v Barceloni in Madridu, da bi ostal poleg žene, ki je rodila njunega prvega otroka. Španec pa se je zato vrnil v Rimu, a je izgubil v prvem krogu proti Jacku Socku.

David Ferrer še vztraja, a bo v naslednjih mesecih sprejel veliko odločitev (Foto: Zimbio.com)

36-letnik se zdaj počuti kot nov človek in nov tenisač. “Ni bilo lahko. Očetovstvo me je odmaknilo od tenisa, nakar sem opazil pomanjkanje energije. Bil sem prazen, vse skupaj je vplivalo name in to sem tudi sprejel. Če pomislim, da moram sedaj igrati turnirje, mi je malo čudno. Vedel sem, da bo Leo spremenil moje življenje. To je neverjetna izkušnja, vse je novo zame. Na profesionalni ravni pa te stane, na koncu dneva spiš manj, imaš manj emocij in nisi najbolje pripravljen na tekmovanje. Še posebno na tako visokem nivoju.”

Ampak Ferrer ostaja pozitiven, češ da motivacije mu ne manjka. “Nočem pričakovati ničesar, samo uživati hočem v tenisu, trenirati in dati vse od sebe na igrišču. Hočem tekmovati in vem, kaj moram storiti, da se povzpnem po lestvici.  Ni pa najboljši občutek, ko izgubljam tekme, ki bi jih včasih zmagal. To me boli, četudi mi Davisov pokal daje motivacijo. V naslednjih mesecih bom videl, če sem še lahko konkurenčen, drugače pa se bom posvetil drugim rečem.”