BJK: Slovenke v petek s Kazahstankami za polfinale svetovnega prvenstva

Slovensko žensko teniško reprezentanco v petek čaka drugi dvoboj skupinskega dela na finalnem turnirju pokala BJK. Po torkovi zmagi nad Avstralijo, je jutri na vrsti Kazahstan. Dvoboj, za Slovenijo bo najprej igrala Kaja Juvan, se bo začel ob 10. uri, ogledate pa si ga lahko na TV Slovenija.

Kaja Juvan bo tudi v petek na teren stopila prva. (Foto: ITF)

V skupini B je bil danes dvoboj med Avstralijo in Kazahstanom. Avstralke so zmagale z 2:1. Pri obeh točkah za Avstralijo je sodelovala Storm Hunter. Najprej je zmagala v prvem dvoboju med posameznicami, nato pa je skupaj z Ellen Perez zmagala še v igri dvojic. Edino točko je Kazahstanu priigrala Julija Putinceva.

V kazahstanski ekipi danes ni igrala četrta igralka na svetu Jelena Ribakina. Svojo ekipo je sicer dokaj nezainteresirano spodbujala s klopi, tu v Sevilli pa zaradi težav s hrbtom sploh še ni trenirala. V Sevillo je prišla iz Mehike, kjer je izpadla v skupinskem delu zaključnega turnirja
WTA. Po dvoboju z Avstralijo pa kapetanka Jaroslava Švedova ni izključila možnosti, da bo jutri Ribakina vseeno igrala.

Kapetanka Kazahstana je nekdanja igralka Jaroslava Švedova, poleg Jelene Ribakine (4. WTA), pa so v ekipi še Julija Putinceva (69. WTA), Zhibek Kulambajeva (515. WTA), Aruzhan Sagandikova (751. WTA) in Anna Danilina (814. WTA). “Gremo na zmago. Brez filozifiranja. Danes nas čaka še analiza tekmeca. Danes njihova prva igralka Ribakina ni igrala, kako bo jutri, pa bomo izvedeli eno uro pred začetkom dvoboja. A mi se s tem ne ukvarjamo, razmišljamo le o svoji igri. Mi se bomo prilagodili, taktika bo pripravljena. Zadnja dva dni smo dobro trenirali, Kaja in Tamara sta res dobro razpoloženi na igrišču,” je rekel kapetan Andrej Kraševec.

Slovenski navijači glasni tudi v Sevilli. (Foto: ITF)

Zidanškova in Juvanova sta danes trenirali skupaj, na koncu pa 15 minut igrali tudi na točke in vidno je bilo, da je njuna igra na zelo visoki ravni. “Na treningu je bilo znova zelo sproščeno, a tudi osredotočeno. S Kajo res igrava dobro, obe imava visoko raven tenisa. Na treningu preizkušaš tudi nove stvari. Treninga je bilo ravno dovolj. Imamo lepo priložnost, vendar vse kar naredimo je za nas nek bonus. Ves čas želimo ostati pozitivni, takšno razmišljanje je zelo pomembno. Opazujem druge reprezentance. Ne zdijo se mi tako povezane, kot je naša. Mi navijamo ob vsaki točki, se veselimo z navijači. To je naša prednost. Sama sem pripravljena na obe tekmici, tako na Ribakino kot tudi Putincevo. Za obe imam načrt, ko bom izvedela s katero igram, pa bom uporabila ustrezno taktiko,” je rekla Zidanškova.

Od prve tekme vlada v naši ekipi tekmovalni ritem. Danes sva res opravili dober trening s Tamaro, jutri pa nas čaka druga tekma. Tudi tokrat se bomo morali pripraviti na več kot le eno igralko. Ne vemo še, kako bodo igrali jutri. Pripravili bomo vse možne scenarije. Na koncu pa je vse odvisno od naju s Tamaro, če nama bo uspelo prikazati dobro igro. Že to, da smo tukaj je velik uspeh. Rezultat je neka posledica. Tekme gredo zelo hitro. Vsak dan je zelo pomemben, za napredovanje moraš biti prvi v skupini. Počutim se dobro. Pri meni je najbolj pomembno, da imam dober pristop, da se borim, da dam vse od sebe,” je po koncu treninga rekla Juvanova, ki je včerajšnji prosti dan izkoristila za druženje z družino v centru Seville.

Skupina B

Izidi: Slovenija – Avstralija 2 : 1, Avstralija – Kazahstan 2 : 1, jutri: Slovenija – Kazahstan

Lestvica:
1.Slovenija 1 1 0 2 : 1 5:2 36:24
2.Avstralija 2 1 1 3 : 3 6:8 53:66
3.Kazahstan 1 0 1 1 : 2 3:4 30:29

Legenda: število tekem, zmage, porazi, dvoboji, nizi, igre.

Vir: Tenis Slovenija