Benoit Paire za “norenje” dobil visoko kazen

Benoit Paire je za nešportno obnašanje na tekmi proti Marcosu Baghdatisu v Washingtonu, ki jo je naposled Ciprčan tudi dobil s 6:3, 3:6 in 6:2, prejel visoko kazen. Turnir je odigral tako rekoč zastonj.

Benoitu Paireu se ni splačalo priti v Washington (Foto: Tennisworldusa.com)

Paire bo za svoje nespametno lomljenje loparjev in klopice moral plačati 16.500 ameriških dolarjev. Zlomil je tri loparje, vse od zaostanka z 2:4 v tretjem nizu. To pomeni, da je Francoz turnir igral zastonj, saj je za prvi krog dobil približno 7 tisoč dolarjev,  ki jih bo moral vrniti, ostanek približno 9 tisoč dolarjev pa bo moral nameniti iz lastnega žepa. Nad obnašanjem Pairea je bil začuden še Baghdatis, ki ga je skušal pomiriti, a ga ni poslušal.

Na instagram je Paire zapisal: “Ja, ja, res je. Včeraj sem se zelo razjezil. Kar se spomnim, je da sem na pravi poti in da postajam boljši igralec vse od začetka sezone, torej za tiste, ki še vedno vztrajate na tem, ni problema, jaz sem z mislimi že drugje. Čaka me Toronto.”

Za tiste, ki ste spregledali incident. Benoit Paire ni samo izgubil tekme proti Marcosu Baghdatisu, Francozu se je “odpeljalo”. Tokrat še bolj, kot smo vajeni z njegove strani. Francoza so z igrišča pospremili z žvižganjem, kakopak, gledalci so plačali za dobro tekmo, dobili pa nezrelo obnašanje sicer enega boljših teniških igralcev na svetu.

https://www.youtube.com/watch?v=4eWxvI9zVAc&t=37s