Benoit Paire je mlad in bi rad žuriral

Benoit Paire je bil vedno pol presenečenj, kot je to dokaz tudi na pariškem Masters turnirju, ko se je prikazal s pink vijolično obarvano pričesko. Francoz je razkril, kako je prišlo do novega stila. Nanj je bil še posebej ponosen Richard Gasquet.

Benoit Paire je samski in razigran (Foto: Tennisworldusa.com)

“Zadnjih nekaj turnirjev sem zelo užival z novo barvo. Bil sem s prijatelji, odšli smo ven. Tudi starši so šli zraven, kar je bilo zelo lepo. Na koncu sezone je pomembno, da se igralci odpočijemo in sprostimo. Če je kakšen Davisov pokal, potem je pomembno, da smo osredotočeni, drugače pa si rad vzamem nekaj dni za počitek. Če bom tudi naslednje leto igral takšen tenis, potem lahko dosežem še marsikaj.”

“Upam, da bom prišel še višje po ATP lestvici. Moja najboljša uvrstitev je 18. mesto. Hočem nastopati na največjih turnirjih, o tem smo govorili tudi v ekipi. Mislim, da bom imel odlično sezono 2019. Se že veselim, ampak v tem trenutku razmišljam samo o praznikih in počitnicah. Fizična priprava sledi kasneje, vsi vemo to.”

Nanj je bil ponosen tudi sonarodnjak Richard Gasquet. “Govoril mi je že dva meseca, nato pa je to dejansko storil. Čestital sem mu za to. Rekel je, da si bo pobarval lase, če doseže glavni del žreba skozi kvalifikacije. Zelo sem ponosen nanj, je edini, ki mu to lahko uspe. Nisem ga mogel prekositi, čeprav sem imel tudi sam pobarvane lase. Ni dvoma, on je zmagal.”

Eden najbolj duhovitih tenisačev na turneji je v Parizu izgubil proti Martonu Fucsovicsu, nato pa dejal, da ga čakajo počitnice. “Ta sezona je bila naporna, izmučen sem. V Parizu me je bolel hrbet, zato nisem dosegel rezultata, ki sem ga iskal. Sedaj imam nekaj časa zase, malo bom žuriral. Izkoristil bom dejstvo, da sem samski. Sicer pa se vračam za Davisov pokal.”