Bedene v Moskvi po 3 urah strl odpor Srba

Aljaž Bedene je ostal zbran v ključnih trenutkih. (Foto: zimbio.com)

Aljaž Bedene je ostal zbran v ključnih trenutkih. (Foto: zimbio.com)

Aljaž Bedene se je po osvojenem turnirju serije Challenger v Orleansu podal na turnir serije ATP 250 v Moskvo, kjer lovi prepotrebne točke za čim boljši položaj na ATP lestvici pred začetkom nove sezone. V 1. krogu je po kar 3 urah in minuti igre z 2:1 v nizih ugnal Srba Đereja. 

Aljaž Bedene je ostal zbran v ključnih trenutkih. (Foto: zimbio.com)
Aljaž Bedene je ostal zbran v ključnih trenutkih. (Foto: zimbio.com)

Ob turnirjih v Stockholmu in Antwerpu, bo ta teden potekal tudi turnir serije ATP 250 v Moskvi, kjer vloga 1. nosilca pripada Italijanu Marcu Cecchinatu, naslov iz lanske sezone pa brani Damir Đumhur.

Skozi kvalifikacije si je mesto v glavnem delu turnirja neupešno poizkušal priboriti Blaž Kavčič, je pa zato bil v glavni del že neposredno uvrščen Aljaž Bedene.

Zadnji niz trajal kar uro in 14 minut

Žreb je Bedenetu v 1. krogu za nasprotnika namenil Srba Lasla Đereja, s katerim se je dvakrat pred tem že pomeril. Oba obračuna je dobil slovenski tenisač, ki je bil boljši tudi v tretjem poizkusu v Moskvi. A tokrat je bil obračun precej bolj napet. V prvem nizu vse do 12. igre nismo bili priča “brejku”, ravno pred podaljšano igro pa je Đere izkoristil tretjo žogico za niz in povedel z 1:0 v nizih. Drugi niz je z rezultatom 6:4 pripadel Slovencu, ki je bil v tretjem nizu bolj nevaren na servis nasprotnika, kljub temu pa obračun sebi v prid odločil šele v podaljšani igri. Tam je Srb dobil prvo točko in povedel z 1:0, nato pa je Aljaž prišel do 5 zaporednih točk in tekmo uspešno pripeljal h koncu.

Za mesto v četrtfinalu se bo Aljaž Bedene v 2. krogu turnirja pomeril proti zmagovalcu obračuna med Jeremyjem Chardyjem in Denisom Istominom. Proti Francozu Aljaž v medsebojnih obračunih v zmagah vodi z 1:0, medtem ko je rezultat v zmagah med Slovencem in Uzbekistancem poravnan na 2:2.

ATP 250 Moskva (Rusija, $856.445, trda podlaga, dvorana), posamezno, 1. krog
Bedene A. (Slo) 
– Đere L. (Srb) 5:7, 6:4, 7:6(2)

2. krog:
Chardy J./Istomin D. – Bedene A. (Slo)