Bedene v Hertogenboschu proti branilcu naslova

Želela si je preizkusa na travi, a vreme tega ni dovoljeval. (Foto: Instagram)

Želela si je preizkusa na travi, a vreme tega ni dovoljeval. (Foto: Instagram)

Peščenega dela sezone je vsaj za nekaj časa konec, velika večina tenisačev, med njimi tudi 4 slovenski predstavniki, pa se je podala na travnato podlago. Dalila Jakupović in Katarina Srebotnik na teren že danes. 

Jakupovićevi žreb v Nottinghamu ni bil najklonjen. (Foto: Facebook)
Jakupovićevi žreb v Nottinghamu ni bil najklonjen. (Foto: Facebook)

V lanski sezoni je bila Dalila Jakupović tista, ki je prav na travnati podlagi uspela zabeležiti nekaj izjemnih rezultatov, ki so jo na WTA lestvici ponesli med najboljše. 28-letna Primorka je tudi tokrat že pripravljena na travnati del sezone, tako kot lani pa bo prvi turnir odigrala v Nottinghamu.

Lansko leto je tu v glavnem delu WTA turnirja premagala Camilo Giorgi in Magdaleno French ter se tako prebila v četrtfinale, kjer se je odlično upirala Johanni Konti. Tokrat jo izjemno visoka ovira čaka že v 1. krogu, saj ji bo nasproti stala Hrvatica Donna Vekić, ki je na Roland Garrosu s prebojem v osmino finala potrdila, da je v odlični formi, več kot dobro pa se znajde tudi na travnati podlagi.

V Nottinghamu bo ob Dalili Jakupović nastopila tudi Katarina Srebotnik, ki se bo tokrat v konkurenci dvojic predstavila skupaj s Hrvatico Darijo Jurak.

Žreb ni bil naklonjen niti Hercogovi in Bedenetu

Za enako pot kot v lanski sezoni, sta se letos odločila tudi Polona Hercog in Aljaž Bedene, ki bosta znova nastopila v Hertogenboschu. Hercogova je tam nastopila že 4-krat, a zmage ni uspela zabeležiti, leta 2017 pa se je tam že izkazal Bedene, ki se je takrat prebil vse do četrtfinala.

Tokrat oba čaka težka naloga. Ljubljančanu bo v 1. krogu nasproti stal zmagovalec lanskoletne izvedbe turnirja Richard Gasquet, nekdaj že polfinalist Wimbledona, Mariborčanka pa bo poizkušala presenetiti v zadnjem mesecu izjemno Petro Martić.

ATP Limeba Open (S-Hertogenbosch, €635,750, travnata podlaga), posamezno (M)
1. krog: Bedene A. (Slo) – Gasquet R. (Fra/8) [11.6.]


WTA Limeba Open (S-Hertogenbosch, $250.000, travnata podlaga), posamezno (Ž)
1. krog: Martić P. (Hrv/5) – Hercog P. (Slo) [11.6.]


WTA Nottingham (Vb, $250.000, travnata podlaga), posamezno (Ž)
1. krog: Jakupović D. (Slo) – Vekić D. (Hrv/2) [10.6., 16.30]

Dvojice
1. krog: (3)Jurak D./Srebotnik K. – Sharma A./Shibahara E. [10.6., 17.00]