Wawrinka in Zverev za travo z dodatno pomočjo

Wawrinka bo sodeloval z Vallverdujem. (www.atptour.com)

Wawrinka bo sodeloval z Vallverdujem. (www.atptour.com)

Najboljši tenisači na svetu se za dober mesec dni selijo na travnato podlago, vrhunec pa bodo doživeli v prvi polovici julija, ko bo na sporedu Wimbledon. Marsikdo si za travnati del sezone poišče dodatno pomoč, med te-le pa spadata tudi Stan Wawrinka in Alexander Zverev.

Wawrinka bo sodeloval z Vallverdujem. (www.atptour.com)
Wawrinka bo sodeloval z Vallverdujem. (www.atptour.com)

34-letni Švicar Stan Wawrinka je na Roland Garrosu s prebojem v četrtfinale dokazal, da se vrača med najboljše, a trenutno 19. igralec sveta si želi še več. Prav zato je za travnati del sezone svojo trenersko ekipo okrepil z Danielom Vallverdujem, ki je nazadnje sodeloval z Grigorjem Dimitrovim. “Z veseljem sporočam, da bom v času travnatega dela sezone sodeloval z Danielom Vallverdujem. Okrepil bo ekipo, v kateri je Magnus Norman. Zelo se veselil, da se bom nekoga s tako bogatimi izkušnjami in takim znanjem v svetu tenisa,” je na svojem Twitter računu zapisal Wawrinka, ki mu do kariernega Grand Slama manjka le še zmaga v Wimbledonu. Švicar je najdlje prišel v letih 2014 in 2015, ko sta njegovo pot končala Roger Federer in Richard Gasquet.

Zverev z Lendlom

Prav posebne pomoči bo v času travnatega dela sezone deležen tudi 5. igralec sveta Alexander Zverev. 22-letni Nemec naslova na travi v dosedanjem delu kariere še ni osvojil, dvakrat pa je v Halleju nastopil v velikem finalu. Tokrat bo morebitni prvenec lovil s pomočjo Ivana Lendla, ki je sicer že od lanskega avgusta v nemčevi trenerski ekipi, a v zadnjem času Zverevu ni pomagal na igrišču. Zdaj je že jasno, da se bo Nemcu pridružil tako v Halleju kot tudi v Wimbledonu. Lansko leto je Zvereva tam že v 3. krogu zaustavil Ernests Gulbis.