”Nikoli ne bom pozabil, kaj je Nadal rekel o meni”

Nadal in Bautista Agut sta skovala močno prijateljsko vez

Roberto Bautista Agut je šel v preteklem tednu skozi veliko čustveno težkih trenutkov, saj mu je umrl oče nato pa je še v nedeljo odigral finalni obračun Davisovega pokala proti Kanadi.

Nadal in Bautista Agut sta skovala močno prijateljsko vez. (foto: www.tennisworldusa.org)

Dejal je: “Bil je nepozaben konec tedna. Oče je imel pred tremi leti in pol zelo hudo prometno nesrečo in vsak dan sva bila z mamo žalostna, ker sva vedela, da bi lahko umrl. Imel sem srečo, da mi je bila Ana (zaročenka) zelo blizu in mi je pomagala.”

Ko se je vrnil, je dejal: “Ko sem dobil klic, sem bil uro od Madrida. Takrat sem se že odločil. Rekli so, da me potrebujejo v nedeljo. Ekipa mi je res namenila ogromno ljubezni, zato sem jih hotel presenetiti v nedeljo popoldne. Nisem hotel igrati tenisa, ker se zares nisem dobro počutil. Spal sem od pol treh do devetih popoldne. V sebi sem vedel, da bom igral finale, ne da bi vprašal kapetana.

Treniral sem in se boril celo življenje, da bi lahko igral finale Davisovega pokala. Bilo je zelo razburljivo, nikoli nisem čutil kaj takega v življenju. Madridska publika je bila zares neverjetna.” Na Nadalovo podporo je dodal:” On je zares posebna oseba. To je njegov karakter, kar da ekipi je zelo pozitivno. Nikoli ne bom pozabil, ko je rekel, da bom vzor za celo življenje.”