Auger-Aliassime predal zaradi težav s srcem

Vročina na zadnjem Grand Slamu je huda, in čeprav je igralcem omogočen dodaten premor zaradi visokih temperatur, imajo mnogi kar velike težave. Več ur igrati pod žgočim soncem z visoko vlažnostjo, je zelo naporno. Tudi za telesa profesionalnih športnikov. Felix Auger-Aliassime je moral tekmo proti Denisu Shapovalovu predati, končalo pa se je v solzah.

Felix in Denis sta dobra prijatelja (Foto: Tennisworldusa.com)

Felix Auger-Aliassime je po tekmi povedal, da je podobne težave s srcem že imel. “Prva dva niza sem igral dobro, nato pa je v tretjem začelo biti moje srce in nisem se mogel umiriti.” Zdravnik ga je pregledal, nato pa so ga položili na hrbet z nogami na stolu, a tudi to ni pomagalo. Na srečo se je vse izteklo brez hujših posledic, ampak vprašati se je potrebno, kdaj bodo razmere prehude?

Mladenič, ki obeta veliko, je povedal, da je nekaj podobnega občutil že v preteklosti. “Moral sem nehati igrati.” Shapovalov ga je prijateljsko objel, ga pomiril in mu zaželel srečo. “Nočem govoriti o tem.” je povedal na novinarski konferenci, ko so ga vprašali o dogodku. “Nočem govoriti preveč, zaradi njega in zaradi mene.”

S Felixom pa je vse v redu, kar je potrdil tudi mladenič sam. “Pozdravljeni vsi, samo sporočam, da sem hvaležen za vso podporo v zadnjih dneh. To mi pomeni veliko. Moje zdravje je v redu, šel bom na dodatne preiskave, ampak se vrnem v kratkem.”