Federer leteče skozi prvi krog na OP ZDA

Pred desetimi leti je Roger Federer končal prevladujočo ero na Flushing Meadowsu, ko je leta 2008 dvignil svoj peti zaporedni pokal na OP ZDA. Od takrat v samo družbo zmagovalcev v New Yorku ni vstopil. Desetletje kasneje je Švicar v prvem krogu nakazal, da bi lahko imel še eno lovoriko v sebi.

Federer leteče skozi prvi krog na OP ZDA (Foto: Zimbio.com)

Roger Federer je gladko prešel čez Yoshihita Nishioko 6:2, 6:2, 6:4 in ostal nepremagan v uvodnih dvobojih zadnjega Grand Slama sezone (18: 0). Če Švicarju uspe doseči svojo šesto zmago v New Yorku, bo postal najbolj uspešen in najstarejši prvak OP ZDA odprte ere. Prav tako bi s tem v svoji karieri dosegel 99 naslovov na ATP turnirjih, takoj za Jimmyem Connorsom, ki jih ima v lasti 109.

K sreči nisem bil preveč nervozen nocoj, ampak sem se počutil dobro. Počutil sem se, kot da imam dober teden priprav za sabo, nobenih nihanj, mislim da se s tem rešim nervoze,” je dejal Federer. “Ko se odpravite na Arthur Ashe [Stadion], se počutite, kot da so ljudje tam, da si ogledajo predstavo, uživajo. Seveda prihajajo zaradi tenisa, vendar je tudi nekakšen seznam stvari, ki jih želijo videti. Odlično je igrati dober prvi krog proti zabavnemu nasprotniku prvega kroga.”

Federer ni izgubil v prvem krogu glavnega dela Grand Slamov od leta 2003 (Roland Garros), kar pomeni niz 58 nastopov. 53 zmag v prvih dvobojih je bilo v 3 nizih. Toktrat je zmago dosegel po eni uri in 52 minut.

37-letni igralec prihaja iz Cincinnatija, kjer je zapravil priložnost, da bi osvojil svojo osmo lovoriko, s porazom proti Novaku Đokoviću. Federer je letos osvojil tri naslove, osvojil je 20. Grand Slam na Australian Openu in prevladoval še v Rotterdamu in Stuttgartu.

Federer se bo sedaj soočil z Benoitom Pairejem, proti kateremu je osvojil vseh šest njunih medsebojnih srečanj. Vendar bi znalo biti tudi zanimivo, saj je Paire v letošnjem letu v Halleju prišel celo do dveh zaključnih točk. Francoz je v treh urah in petih minutah premagal Avstrijca Dennisa Novaka 7:6 (6), 3:6, 7:5, 7:6 (5).