ATP Tokio: Nishikori premočan za Pairea

Kei Nishikori je domači turnir osvojil že dvakrat in letos ponovno deluje v pravi formi. S 6:3 in 7:5 je odpravil Benoita Pairea, da je dosegel četrtfinale na turnirju serije ATP 500 v Tokiu. Japonski zvezdnik je sedaj 20-7 v razmerju zmag in porazov v Tokiu, kjer je med zadnjih osem napredoval petkrat v zadnjih šestih nastopih.

“Bilo je veliko vzponov in padcev v drugem nizu,” je povedal Nishikori. “Bili so težki trenutki, ampak moram reči, da sem se z njimi soočil dobro. Še posebno v težkih trenutkih sem ostal osredotočen in igral dobro. Zato sem zmagal v dveh nizih.” Nishikori se bori za mesto na zaključnem turnirju najboljših osem v Londonu, kamor se je ta teden uvrstil tudi Juan Martin del Potro, ki sicer nastopa v Pekingu. Vsaka zmaga je pomembna za 28-letnika, ki je v tekmi trenutno na desetem mestu. 885 ATP točk je za Kevinom Andersonom, ki pa trenutno ravno da zaključuje zlato osmerico. “Še vedno sem daleč, zato sem osredotočen na vsako tekmo posebej,” je dodal Nishikori. “Upam, da mi bo uspelo, saj je do tja še kar nekaj turnirjev. Bomo videli.”

Shapovalovu so se uresničile sanje (Foto: ATP)

Do uspeha pa je prišel tudi eden vodilnih iz “nextgen” generacije Denis Shapovalov. Kanadčan kaže dobre predstave v Tokiu, tokrat pa je potreboval izjemno, da je premagal bivšega tretjega igralca sveta Stana Wawrinko. Gledal ga je, kako je osvojil tri Grand Slame, sedaj pa ga je tudi premagal s 4:6, 6:1 in 6:4. “Nisem ga sploh spoznal do trenutka, ko sva stopila skupaj na igrišče. Bil je na drugi strani in nisem si mogel pomagati, da se ne bi nasmejal. Malo me je zdelala priložnost. V prvem nizu so me zdelali živci, a sem se uspel ponovno zbrati. Rekel sem si, da to ni Stan. Že da sem bil na istem igrišč z njim, je bilo odlično. Tega ne bom pozabil.” 

Po prvem nizu pa ni delovalo, kot da bo boljše volje na koncu mlajši Kanadčan. “Na začetku sem pretiraval in iskal prevelike poteze. Na tem sem delal v preteklih tednih. Da sem se sposoben ponovno zbrati in ne pustiti, da mi pride do živega. Nisem pustil, da me poraz v prvem nizu ovira. Odšel sem po brisačo, nato pa izvlekel nekaj dobrih servisov. Zadržal sem prvo igro drugega niza in nadaljeval. Ponosen sem na to.”