ATP Peking: Del Potro zanesljivo prišel do Londona

Osmi igralec sveta in lanskoletni šampion Grigor Dimitrov je zmagal samo 12 tekem od začetka peščene sezone letos aprila. Bolgar ne more biti zadovoljen s sezono, še večji udarec pa mu je zadal Dušan Lajović, ki ga je na turnirju serije 500 v Pekingu izločil v treh nizih. 

Poraz v drugem krogu turnirja ni dober rezultat za Grigorja Dimitrova, ki ne bo zadovoljen po porazu proti Dušanu Lajovića, ki je slavil s 6:4, 2:6 in 6:4 v 1 uri in 51 minutah. Pred dvema letoma je Dimitrov tokratnega nasprotnika premagal v Chengdu s 7:6 in 6:4, a tokrat ni sproduciral zmage vredne predstave. Odigral je zgolj povprečno tekmo s 26 winnerji in 37 neizsiljenimi napakami. Še največ težav je imel na drugem začetnem udarcu, zaradi česar je moral braniti devet brejk priložnosti. Lajović je bil uspešen štirikrat, sedaj pa ga čaka Kyle Edmund, ki je premagal Mattea Berrettinija.

Del Potro nadaljuje z izvrstnimi predstavami (Foto: ATP)

Zmagoslaven Juan Martin del Potra do zaključnega turnirja v Londonu

Argentinec je zamenjal kontinenta, a igra na enakem visokem nivoju, ki ga je ponesel do finala OP ZDA. Prvi nosilec je prišel do četrtfinala, ki je v dveh nizih s 6:4 in 7:6 odpravil Karena Khachanova. Prvi niz je bil le formalnost, po tem ko je “Delpo” zlomil nasprotnika že v prvi igri, nato pa le držal prednost. Khachanov ni imel niti ene brejk priložnosti. V drugem nizu pa so bile stvari bolj izenačene. Del Potro je že serviral za zmago, a je prvič v tekmi izgubil začetni udarec. Pred tretjim nizom se je moral reševati v podaljšani igri, ki se je končala s forehand napako Khachanova.

↓ REZULTATI ↓
[1]Juan Martin del Potro (ARG) vs Karen Khachanov (RUS) 6-4 7-6(4)
Filip Krajinovic (SRB) vs [WC]Feliciano Lopez (ESP) 7-6(5) 6-3
[5]Kyle Edmund (GBR) vs [Q]Matteo Berrettini (ITA) 7-5 6-7(2) 7-5
[Q]Dusan Lajovic (SRB) vs [3]Grigor Dimitrov (BUL) 6-4 2-6 6-4