ATP Sydney: Tomić pozitiven na COVID-19, po tem ko je kritiziral organizacijo turnirja, ker je moral igrati

Kako bodo organizatorji turnirja ATP v Sydneyju odreagirali zdaj, ko je Bernard Tomić dejansko pozitiven na COVID-19? Avstralec ja namreč dva dni nazaj kritiziral organizacijo in glavnega sodnika v svojem obračunu znotraj kvalifikacij za OP Avstralije, češ da se ne počuti dobro in je bržkone okužen, a kljub temu primoran igrati.

tomic 1 - ATP Sydney: Tomić pozitiven na COVID-19, po tem ko je kritiziral organizacijo turnirja, ker je moral igrati
Bernard Tomić (Foto: https://www.eurosport.com/)

Mladi Tomić je glavnega sodnika kregal, zakaj mu nihče ne verjame in kako to, da nihče od osebja ne opravlja PCR testov, preden tenisači pridejo na igrišče. Spomnimo naj, da so v njegovem porazu prejšnji dan še bolj kot slabša igra v oči bodli čudni prizori in pogovor, ki ga je Tomić imel z glavnim sodnikom. Avstralec je namreč trdil, da ni dobro in da ima verjetno COVID-19. Kljub temu je moral igrati, ker niso pred tekmami izvedli nobenih PCR testov, s čimer se Tomić strogo ni strinjal. S sodnikom je celo stavil, da če bo v naslednjih dveh dneh pozitiven, da mu mora slednji plačati večerjo.

“Ne morem verjeti, da nikogar ne testirajo. Dovolijo tenisačem, da gredo na igrišče s hitrimi testi v hotelski sobi. Dajte, no.”

Tomić se je po tekmi hitro umaknil. “Sem ravno govoril z zdravniki in so mi svetovali, da se samoizoliranim. Izogibam se stikom.” In še dobro, da se je, kajti PCR test je pokazal, da je pozitiven in je imel prav, ko je opozarjal na neodgovorno ravnanje na turnirju.

Video posnetek TUKAJ.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja