ATP Rim: Bedene prvič v osmini finala Masters turnirja!

Aljaž Bedene v Rimu med najboljših 16! (Foto: zimbio.com)

Aljaž Bedene v Rimu med najboljših 16! (Foto: zimbio.com)

Slovenija ima svojega predstavnika v osmini finala turnirja serije ATP Masters v Rimu! Da je temu tako, je poskrbel 28-letni Aljaž Bedene, ki je v 2. krogu proti Kevinu Andersonu dobil prvi niz s 6:4, nato pa je Južnoafričan obračun predal. Bedene si bo četrtfinalno vstopnico poizkušal priboriti v obračunu proti Pablu Carrenu Busti. 

Aljaž Bedene v Rimu med najboljših 16! (Foto: zimbio.com)
Aljaž Bedene v Rimu med najboljših 16! (Foto: zimbio.com)

Na turnirjih serije ATP 250 je Aljaž Bedene že kar trikrat nastopil v velikem finalu, na turnirju serije Masters v Rimu pa je 28-letni Ljubljančan prvič v karieri prišel do preboja v osmino finala turnirja serije ATP 1000. Od rezultatih, ki jih v zadnjih letih beleži Bedene, je bilo le še vprašanje časa, kdaj mu bo odmeven rezultat uspel tudi na katerem izmed Mastersov.

Korak za korakom

V glavnem delu turnirja v Rimu je Bedene nastopil že v letih 2016 in 2017, vsako leto pa naredi vsaj korak naprej. Prvo leto je v 1. krogu klonil proti Francozu Stephanu Robertu, lansko leto pa je v 2. krogu moral priznati premoč Novaku Đokoviću. Letos je prišel Aljaž v Rim še bolje pripravljen, kar dokazuje tudi na terenu. V 1. krogu je na kolena spravil Luksemburžana Gillesa Müllerja, zaustavil pa ga ni niti južnoafriški velikan Kevin Anderson. Slednji je obračun 2. kroga sicer pričel odlično in hitro povedel s 3:1. Slovenski tenisač se je nato zbral, pri rezultatu 4:4 pa prišel do ključnega “brejka”. V 10. igri je Bedene na svoj servis brez izgubljene točke potrdil zmago v prvem nizu, drugega pa tenisača nista niti pričela. Anderson je namreč obračun predal zaradi bolečin v stegenski mišici. Bedene je v enem nizu nasul kar 5 asov, Anderson na drugi strani nobenega.

Za preboj med 8 proti Carreñu Busti

Aljaž Bedene bo že jutri, v četrtek, lovil novo veliko zmago. V osmini finala se bo še petič v karieri pomeril proti 26-letnemu Špancu Pablu Carreñu Busti. Dvakrat sta se tenisača pomerila na turnirjih serije Challenger in bila polovično uspešna, ostala dva obračuna pa je dobil slovenski tenisač. Leta 2016 je bilo v Roland Garrosu 3:2 v nizih, Bedene pa je dve leti mlajšega tekmeca ugnal tudi v letošnji sezoni in sicer v osmini finala peščenega turnirja v Riu de Janeiru. Aljaž letos v Rimu še ni izgubil niza, medtem ko je Busta z 2:1 v nizih ugnal tako Jareda Donaldsona kot tudi Steva Johnsona.

ATP Masters Internazionali BNL d’Italia (Rim, €4,872,105), pesek, posamezno
1. koloBedene A. (SLO) – Muller G. (Luk) 6:4, 6:4
2. kolo: Bedene A. (SLO) – Anderson K. (Jar/7) 6:4, * predaja
Osmina finala:  Bedene A. (SLO) – Carreno Busta P. (Špa/10)