ATP Miami: Kyrgios z lahkoto mimo Fabia Fogninija

Nick Kyrgios je svoj povratek pričel že s solidno predstavo proti Dušanu Lajoviću, še posebej impresiven pa je bil danes ponoči proti Fabiu Fogniniju. Italijana je izločil s 6:3 in 6:3 za 10. zmago sezone in 36. na turnirjih serije Masters.

Kyrgios bo lahko še zelo nevaren v Miamiju (Foto: Zimbio.com)

To je bilo njuno prvo srečanje, a Kyrgios je vedel, kaj počne, in si že od začetka priboril prednost. Servis je nasprotniku odvzel kar trikrat, seveda je pomagalo dejstvo, da je Fognini razpolagal s 44-odstotnim začetnim udarcem. V drugem nizu si je brejka priboril v tretji in deveti igri.

Pablo Carreno Busta ne uživa najboljšega začetka sezone, a je izboljšal predstavo za zmago proti Steveu Johnsonu. Tudi Kevin Anderson bo igral v četrtfinalu, po solidni zmagi proti Karenu Khachanovu v treth nizih.

Najbolj zanimiva tekma tretjega kroga je bila bržkone med Fernandom Verdascom in Thanasijem Kokkinakisom, krvnikom Rogerja Federerja. Obračun je šel v tretji niz, kjer sta oba tenisača imela kar nekaj priložnosti, a na koncu je morala odločati podaljšana igra. Verdasco jo je začel katastrofalno in takoj padel na zaostanek 0/3. Toda na drugi strani Avstralec ni znal izkoristiti darila in kaj kmalu sta bila poravnana. V pomembnih trenutkih je imel mirnejše živce starejši izmed igralcev, 34-letni Verdasco. Naslednji ga čaka sonarodnjak Pablo Carreno-Busta.

Rezultati 3. kroga, ATP Miami:

[17]Nick Kyrgios (AUS) vs [15]Fabio Fognini (ITA) 6-3 6-3
[31]Fernando Verdasco (ESP) vs [Q]Thanasi Kokkinakis (AUS) 3-6 6-4 7-6(4)
[16]Pablo Carreno Busta (ESP) vs Steve Johnson (USA) 6-4 6-4
Denis Shapovalov (CAN) vs Sam Querrey (USA) 6-4 3-6 7-5