Metz: Berankis rešil zaključno žogico proti Tsitsipasu

Trenutno se v moški karavani ATP igrata dva večja turnirja, in sicer so se tenisači razporedili v Metzu in v St. Petersburgu. V francoskem delu blesti predvsem Ricardas Berankis, ki je pred tem zabeležil samo tri zmage, sedaj pa bo igral v četrtfinalu. S 6:7, 7:6 in 6:3 je bil boljši od Stefanosa Tsitsipasa, v 2 urah in 36 minutah tekme pa je ubranil tudi zaključno žogico.

Ricardas Berankis (Foto: Tennisworldusa.com)

Gledali smo izenačen obračun, kjer je končnega zmagovalca odločilo le nekaj posameznih točk. Grk Stefanos je igral solidno; izstrelil je 17 asov, ampak je bil nemočen na drugem začetnem udarcu. Soočiti se je moral s 13 brejk priložnostmi, kar je bilo na koncu vseeno preveč. Svoj začetni udarec je izgubil trikrat.

Berankins je ostal osredotočen, kar je dokazal z izjemno igro na svoje lastne brejk priložnosti. Izničil jih je 6 izmed 7 in tako nasprotniku oteževal nalogo, vse dokler se ni pojavila priložnost. Ta pa je prišla v podaljšani igri drugega niza, ki je obrnila tekmo na glavo. Berankis je zaostajal z 1-5, nato pa nanizal serijo točk, ki ga je pripeljala do tretjega niza. Pri 5-6 je ubranil zaključno žogo.

To ni bila preveč lepa tekma s strani Stefanosa Tsitsipasa, ki je bil dvakrat kaznovan z opozorilom, prejel pa je tudi kazensko točko. Ta ga je stala brejka v tretji igri odločilnega niza, posledično pa, ker so mu popustili živci, tudi tekme.

 

↓ Rezultati, ATP Metz, osmina finala ↓

Gilles Simon (FRA) vs [7]Filip Krajinovic (SRB) 4-6 7-5 7-5
[LL]Yannick Maden (GER) vs Benoit Paire (FRA) 6-4 3-6 6-3
Radu Albot (MDA) vs Marton Fucsovics (HUN) 6-3 6-2
Ricardas Berankis (LTU) vs [2]Stefanos Tsitsipas (GRE) 6-7(5) 7-6(3) 6-3
[Q]Matthias Bachinger (GER) vs [LL]Gregoire Barrere (FRA) 6-0 6-3