ATP Kitzbuhel: Istomin izločil neugodnega Jarryja

V Kitzbuhelu pa po zgodnjem izpadu Dominica Thiema blesti Denis Istomin, ki si je prislužil teniški zmenek z Martinom Klizanom. Istomin je prišel do prvega ATP finala sezone, po tem ko je ugnal Nicolasa Jarryja.

Nicolas Jarry ima letos za seboj odlično sezono. Na pesku že nekaj časa kaže odlično formo, toda tokrat je bil boljši Denis Istomin, ki si je priboril prvi finale sezone z zmago 7:5, 6:7 in 6:4. 31-letnik je moral skozi kvalifikacije, Jarryja pa je ugnal po 2 urah in 36 minutah. Septembra 2017 je slavil v Chengdu, kar bo vsekakor skušal ponoviti jutri proti Martinu Klizanu. 

To je pomemben rezultat za Istomina, ki je letos dobil enako število tekem, kot jih je izgubil (14-14). Za igralca, ki je zmožen vrhunskih rezultatov, je ta statistika preslaba, sezono pa bi lahko hitro popravil z jutrišnjo zmago. Danes je osvojil 76 odstotkov točk na prvi začetni udarec in ubranil pet izmed šestih brejk priložnosti. Istomin je ta teden v Avstriji premagal še dva druga odlična tenisača, Philippa Kohlschreiberja in Maximiliana Martererja. 95. igralec sveta na tej ravni še nikoli ni dosegel finala na peščeni podlagi.