Aryna Sabalenka v finalu OP Avstralije proti Zheng Qinwen

Znani sta finalistki Odprtega teniškega prvenstva Avstralije. Mesto v finalu si je zagotovila Zheng Qinwen iz Kitajske, ki je v dveh nizih premagala Dajano Jastremsko iz Ukrajine. V svojem prvem finalu na turnirjih za veliki slam se bo pomerila z branilno naslova Belorusinjo Aryno Sabalenko, ki je pred tem z 2:0 v nizih ugnala Coco Gauff iz ZDA.

Sabalenka je v prvem polfinalu prvega turnirja za Grand Slam v sezoni premagala 19-letno ameriško najstnico Coco Gauff, ki se je upirala uro in 44 minut, a drugi nosilki in branilki naslova vseeno ni uspela odvzeti niti niza. Sabalenka je slavila s 7:6 (2), 6:4.

Sabalenka kaže izjemno formo letos v Melbournu, na poti do finala ni izgubili niti enega niza.

Pri posameznicah je bil danes na sporedu še drug polfinalni dvoboj, v katerem sta loparja prekrižali Zheng Qinwen iz Kitajske in Dajana Jastremska iz Ukrajine. Jastremska se je upirala uro in 37 minut, a v ključnih trenutkih ni bila kos kitajski tekmici.

Ukrajinka je pot začela v kvalifikacijah, v četrtfinalu je ugnala Čehinjo Lindo Noskovo. A je v polfinalu naletela na previsoko oviro, da bi ponovila uspeh Britanke Emme Raducanu, ki je doslej kot edina osvojila Grand Slam kot kvalifikantka.

* OP Avstralije (23,94 milijona evrov):
– ženske, polfinale:
Arina Sabalenka (Blr/2) – Coco Gauff (ZDA/4) 7:6 (2), 6:4;
Zheng Qinwen (Kit/12) – Dajana Jastremska (Ukr) 6:4, 6:4.

Vir: Tenis Slovenija, STA