Davisov pokal: Hrvati v bližnjem Varaždinu gostijo Belgijce

Slovenska moška teniška reprezentanca se v bližajočem se oknu Davisovega pokala podaja na oddaljeno gostovanje na Kitajsko, precej bližje Sloveniji pa se bodo potili naši južni sosedje. Dvakratni prvaki Davisovega pokala bodo v Varaždinu gostilo ekipo Belgije.

Hrvati v Varaždinu proti Belgijcem.

Hrvaška izbrana vrsta se bo 3. in 4. februarja v Areni Varaždin predstavila v izjemno močni zasedbi. Ob odsotnosti Borne Čorića gre pričakovati, da se bosta pod vodstvom Velimirja Zovka v posamični konkurenci predstavila Marin Čilić in Borna Gojo, v dvojicah pa naj bi moči združila Ivan Dodig in Mate Pavić, ki spadata v sam svetovni vrh igralcev dvojic. Med vpoklicanimi je še mladi Duje Ajduković.

Zagotovite si vstopnice
(kliknite za prevezavo)

Še posebej ljubitelji dvojic bi lahko v Varaždinu res prišli na svoj račun. Tudi Belgija namreč premore vrhunsko dvojico. Že več let na najmočnejših turnirjih na svetu odlično nastopata Sander Gille in Joran Vliegen, ki si na lestvici ATP delita 26. mesto. Belgijca sta lani na OP Francije klonila šele v finalu, njun krvnik pa je bil prav Ivan Dodig, ki je lovoriko dvignil skupaj z Američanom Austinom Krajickom.

Belgijsko izbrano vrsto vodi nekdanji 38. igralec sveta Steve Darcis, ki je za obračun s Hrvaško ob že omenjeni dvojici vpoklical še Zizouja Bergsa (129. na ATP), Jorisa De Loorea (185. na ATP) in Gauthierja Onlcina (218. na ATP).

Zmagovalec bo napredoval na zaključni turnir 

Naslov iz lanske sezone brani Italija, ki je na krilih Jannika Sinnerja na v zaključnih bojih zaključnega turnirja po vrsti premagala Nizozemsko, Srbijo in v finalu še Avstralijo.

Zmagovalec dvoboja iz Varaždina se bo uvrstil na zaključni turnir najboljših 16 reprezentanc na svetu. Tja sta neposredno že uvrščeni lanski finalistki, Italija in Avstralija, ter dve prejemnici posebnega povabila, Španija in Velika Britanija.

Hrvaška je lansko leto zaključni turnir končala v skupinskem delu. V skupini z Nizozemsko, Finsko in ZDA je zasedla 4. mesto.