Andyju Murrayju posebno povabilo za Melbourne

Andy Murray (Foto: https://www.mykhel.com/)

Andy Murray bo prvič po treh letih nastopil na uvodnem teniškem Grand Slamu sezone, OP Avstralije. Kot so danes sporočili organizatorji, so Škotu, večkratnemu finalistu Melbourna, podelili posebno povabilo za sodelovanje v glavnem žrebu.

Andy Murray (Foto: https://www.mykhel.com/)

Murray je kar petkrat v karieri obstal na zadnji stopnički Odprtega prvenstva Avstralije; nazadnje leta 2016, ko ga je po štirih nizih v finalu premagal rekorder po številu zmag v Melbournu, Novak Đoković. Škot se zadnja leta ubada s poškodbo kolka, zaradi katere je bil že nekajkrat na robu upokojitve, ko je na lestvici ATP padel na 134. mesto.

A za zdaj nekdanji prvi igralec sveta še ni obupal.

Nazadnje je zaigral na ekshibicijski tekmi v Abu Dabiju minuli teden, kjer je premagal Španca Rafaela Nadala, nato pa v finalu izgubil proti Rusu Andreyju Rublevu. Murray bi sicer moral zaigrati že na predlanski izvedbi Australian Opna (2020), a ga je tik pred zdajci zaustavil pozitiven koronski test.

“Zelo sem vesel in vznemirjen, da bom spet lahko zaigral na odprtem prvenstvu Avstralije. Hvala Craigu (Tiley, direktor turnirja, op. STA) in njegovi ekipi za to izjemno priložnost,” je dejal Murray za spletno stran turnirja.

Turnir se bo začel 17. januarja 2022.

Vir: Tenis Slovenija, STA