Američana rešila zaključno žogico in osvojila London!

Ni Boba, ni panike! Mike Bryan je v finalu turnirja dvojic na zaključnem turnirju v Londonu z Jackom Sockom porazil francosko navezo Herbert P./Mahut N. in tako postal šesti tenisač po letu 1970, ki je zaključni turnir osvojil z vsaj dvema različnima partnerjema. 

Jack Sock in Mike Bryan potrdila naziv naj dvojice sezone 2018. (Foto: Julian Finney/Getty Images)
Jack Sock in Mike Bryan potrdila naziv naj dvojice sezone 2018. (Foto: Julian Finney/Getty Images)

Prvič sta moči združila junija v Queensu, že na naslednjem turnirju v Wimbledonu pa šla vse do konca. Izjemno sezono sta kasneje nadgradila z naslovom na Odprtem prvenstvu ZDA, kronala in dopolnila pa z zmago na zaključnem turnirju v londonski O2 Areni. Mike Bryan in Jack Sock sta od tedaj, ko sta združila moči, tako osvojila vse največje turnirje in se tako tudi na ATP lestvici v konkurenci dvojic prebila na sam vrh. Mike je s 10.885 točkami z naskokom prvi, sledi mu Jack Sock (7925 točk), na tretjem mestu pa se skupaj nahajata Avstrijec Oliver Marach in Hrvat Mate Pavić (7450 točk).

Rešila tudi zaključno žogico

V velikem finalu zaključnega turnirja smo spremljali ponovitev obračuna iz skupinskega dela, ko sta Francoz Pierre-Hugues Herbert in Nicolas Mahut slavila zmago v dveh nizih. Tudi tokrat sta Galska petelina tekmo pričela bolje in prvi niz po 49 minutah dobila s 7:5. Američana sta v drugem nizu zaigrala precej bolje, dobila niz s 6:1 in tako rezultat v nizih ekspresno hitro izenačila na 1:1. V tretjem nizu je sprva kazalo na prepričljivo zmago Američanov, ki sta povedla z 9:5, na koncu pa bila pri zaostanku 10:11 primorana rešiti celo žogico za zmago. Ostala sta mirna, dobila 3 točke zapored in slavila.

Zame je to nekaj posebnega”, je spregovoril Sock in dodal: “Velika zahvala Miku, ki me je v začetnem delu sezone poklical in me vprašal, če bi igral z njim. Iskreno, te trenutki so za Boba. Fanta poznam zelo dolgo, smo dobri prijatelji. Vem, da je spremljal celotno dogajanje. To je zate, Bob, upam da tudi zdaj gledaš in vidimo se ob premoru pred novo sezono.

Spomnimo, Sock je že v lanski sezoni zaigral na zaključnem turnirju. Takrat je v polfinalu med posamezniki moral priznati premoč Grigorju Dimitrovu, letos pa se tako Američan kot tudi Bolgar z rezultati med posamezniki ne moreta ravno najbolj pohvaliti. Še posebej to velja za Socka, ki je sezono zaključil z 9 zmagami in 21 porazi.

ATP London (VB, $8,500,000, trda podlaga, dvorana), finale
Herbert P./Mahut N. – Bryan M./Sock J. 7:5, 1:6, 11:13