Alexander Zverev: “V fitnesu sem zverina”

Prejšnji teden v Baslu je Alexander Zverev spregovoril o njegovem odnosu z Ivanom Lendlom, s katerim sta začela sodelovati po Wimbledonu. Lendl je bližnji prijatelj njegove družine, skupaj pa upata na velike uspehe.

Alexander Zverev naslednjo sezono upa na preboj med najboljše tri (Foto: Tennisworldusa.com)

“Še vedno sva v fazi poročnega potovanja,” je povedal 5. igralec sveta. “Vse je še lepo. Izbral sem ga, da izboljšam svojo igro in upam, da bova skupaj osvojila kakšen velik turnir. Ivan je svoje kvalitete pokazal že pri Andyju Murrayju, pomagajo pa tudi njegove dolgoletne izkušnje.” Zverev ima tako trenutno dva trenerja; Lendla in očeta Alexandra starejšega. 

“Moj oče in on se dobro poznata. Sodelovanje poteka odlično. Ivan razume, da je začetek težak, kar je lahko naporno za odličnega tenisača, ker si želimo vse naenkrat in nemudoma. Včasih se ne zgodi vse takoj.” Ivan Lendl je bil znan po tem, da je bil odlično fizično pripravljen. Bil je eden prvih, ki je fitnes pripravo ponesel na višji nivo. “Še vedno je odličen, ampak jaz sem pošast. Visok sem skorajda dva metra, v tem pogledu ni veliko igralcev, ki lahko tekmujejo z mano. Lendl mi pomaga predvsem pri mentalnem delu.”