Dimitrov in Agassi skupaj v Parizu!

Nekdanja številka 1 svetovnega tenisa Andre Agassi se je pridružil trenerskemu štabu Grigorja Dimitrova na mastersu v Parizu. Pred tem je Agassi deloval 11 mesecev z Novakom Đokovičem, od maja 2017 do aprila 2018.

Andre Agassi se je po Novaku Đokoviću pridružil Grigorju Dimitrovu (Foto: Zimbio.com)

Ameriška legenda Andre Agassi se pol leta ni ukvarjala s tenisom, saj je spomladi letos prekinil sodelovanje z Novakom Đokovićem, vendar je navdušen nad sodelovanjem, ki bo poskušalo sprostiti očiten potencial Grigorja Dimitrova. Pričakuje se, da bo Agassi pomagal predvsem na svetovalnem področju in trenutno ni jasno, koliko časa bo preživel na turneji z Grigorjem.

Dani Vallverdu, trener Dimitrova od sredine leta 2016, je prav tako v Parizu. “Prosil sem Andrea, da se nam pridruži,” je v nedeljo povedal Vallverdu. “Tako Grigor kot jaz misliva, da lahko pomaga na nekaj področjih, pozna ga iz mladinskih časev in skupaj sta preživela kar nekaj časa. Celotna ekipa se veseli, da ga imamo ob sebi.”

Lansko leto je Vallverdu vodil Dimitrova do njegove najboljše sezone. Bolgar je osvojil svoj prvi masters 1000 turnir (Cincinnati) in največji turnir svoje kariere na zaključnem mastersu najboljše osmerice v Londonu. Dimitrov je lani s tem dosegel svojo najboljšo uvrstitev 3. mesto na lestvici ATP.

27-letni Dimitrov se je letos trudil, da bi še dodal k svoji najboljši sezoni, a mu to ni dobro uspevalo. Po štirih naslovih lani je letos Dimitrov dosegel samo eno finale, izgubil je proti Rogerju Federerju v Rotterdamu. Dimitrov je na 22. mestu na lestvici ATP Race to London in se ne bo vrnil v Londonsko O2 Areno, da bi lahko branil lanski naslov.

Bolgar je včeraj dobro začel turnir v Parizu ter s 7:6 in 6:4 ugnal Španca Roberta Bautisto-Aguta. Sedaj ga čaka 7. igralec na ATP lestvici – Marin Čilić. Hrvat vodi 3:1 v medsebojnih dvobojih, vendar je Bolgar slavil ravno tukaj leta 2015 v dveh setih.