Alcaraz se je pridružil Đokoviću v finalu Wimbledona

Carlos Alcaraz (Foto: FB)

Španec Carlos Alcaraz je drugi finalist teniškega turnirja za Grand Slam v Wimbledonu. V današnjem drugem polfinalu je premagal Rusa Daniila Medvedeva s 6:3, 6:3, 6:3 ter se po gladki zmagi pridružil Srbu Novaku Đokoviću v odločilnem obračunu za zmago na igriščih All England Cluba.

Carlos Alcaraz (Foto: FB)

Številka ena svetovnega tenisa Alcaraz se je drugič v karieri prebil v finale tekmovanja za Grand Slam, potem ko je zmagal na lanski izvedbi Odprtega prvenstva ZDA. Obenem pa se je 20-letni Španec prvič uvrstil v odločilni dvoboj na travi Wimbledona.

Nedeljska finalista sta se letos že pomerila v polfinalu Rolanda Garrosa, takrat je Đoković zmagal v štirih nizih.

“Igrati finale tu v Wimbledonu je zame nekaj neverjetnega. Bil sem zelo osredotočen, pokazal sem svoj najboljši tenis v tem trenutku. Rad pa bi pokazal svoj najboljši obraz v finalu,” je v prvi izjavi na igrišču dejal Alcaraz in na vprašanje o tekmecu v finalu odvrnil: “On je seveda največji, toda boril se bom. Verjamem vase in verjamem, da ga lahko premagam.”

Srbski teniški zvezdnik Đoković si je zgodaj popoldne prav tako z gladkih 3:0 v nizih zagotovil že deveti finale v Wimbledonu. Italijana Jannika Sinnerja je ugnal s s 6:3, 6:4 in 7:6 (4).

Izida, polfinale:
Carlos Alcaraz (Špa/1) – Daniil Medvedev (Rus/3) 6:3, 6:3, 6:3;
Novak Đoković (Srb/2) – Jannik Sinner (Ita/8) 6:3, 6:4, 7:6 (4).