Alcaraz in Sinner pričakovano med osem, konec za osmoljenca Dimitrova

V Wimbledonu so v moški konkurenci znani prvi štirje četrtfinalisti. Ob Carlosu Alcarazu in Janniku Sinnerju se je med najboljših osem uspelo prebiti še Rusu Daniilu Medvedevu in Američanu Tommyju Paulu.

Medvedev v četrtfinale mimo Dimitrova.

Prvi igralec sveta Jannik Sinner se je v 2. kolu proti Matteu Berrettini dodobra ogrel za nadaljevanje turnirja. Po zmagi nad izkušenejšim rojakom je najprej s 3:0 v nizih odpravil Srba Miomirja Kecmanovića, v osmini finala pa ni imel večjih težav proti Benu Sheltonu. Levoroki Američan je v 3. nizu sicer povedel s 4:1, v zaključku niza imel na voljo tudi 4 žogice za niz, a priložnosti ni izkoristil.

Naslednji nasprotnik Sinnerja bo Daniil Medvedev, ki se v nedeljo najhitreje od vseh prebil v nadaljevanje turnirja. Sprva je proti Grigorju Dimitrovu zaostajal z 0:3, a nesrečni Bolgar se je v eni od točk poškodoval in dvoboj pri zaostanku s 3:5 predal. Dimitrov na travnati podlagi velja za izjemno zahtevnega tekmeca, a v Wimbledonu mu vselej zmanjka tudi kanček sreče. Zanj je bila to namreč že četrta predaja na turnirju, ki poteka na sveti travi. Predtem se je to zgodilo leta 2022 proti Steveu Johnsonu, leta 2012 proti Marcosu Baghdatisu in leta 2009 proti Igorju Kunitsynu.

V drugem četrtfinalnem srečanju v zgornji polovici žreba se bosta za polfinalno vstopnico pomerila branilec naslova Carlos Alcaraz in letos na travi odlični Tommy Paul. Američan se je v 2. kolu proti Fincu Ottu Virtanenu rešil po zaostanku z 1:2 v nizih, zdaj pa lahko optimistično pričakuje 5. medsebojni obračun proti Alcarazu. Zaenkrat je rezultat v zmagah poravnan na 2:2.

V ponedeljek se bodo za preostale štiri četrtfinalne vstopnice odigrali dvoboji Musetti – Mpetshi Perricard, Fils – De Minaur, Fritz – Zverev in Rune – Đoković.