Wimbledon že pred četrtfinalom ostal brez prvih dveh nosilk

Na ženskem turnirju v Wimbledonu tudi tokrat ne manjka presenečenj. Že v 1. kolu se je od turnirja poslovila branilka naslova Marketa Vondroušova, že pred četrtfinalom sta se od boja za wimbledonski tron poslovili tudi 1. nosilka Iga Swiatek in 2. nosilka Coco Gauff. 

Coco Gauff se z wimbledonskim turnirjem še ni spoprijateljila. (Foto: X)

Tako Poljakinja kot tudi Američanka bosta na naslov v Wimbledonu morali počakati še vsaj leto dni. Turnir na sveti travi je namreč eden tistih, kjer se jima ne uspe prebiti v zaključne boje. Swiatek je tu najdlje prišla lani, ko je njeno pot v četrtfinalu končala kasnejša zmagovalka Marketa Vondroušova, medtem ko je Gauff že kar 3-krat pokleknila v osmini finala.

Za Igo je bila tokrat v 3. kolu usodna Kazahstanka Yulia Putintseva, metem ko je Cori v osmini finala po dveh nizih morala priznati premoč rojakinji Emmi Navarro. Ob slednji so si četrtfinalno vstopnico v spodnjem delu žreba uspele priigrati še letos odlična Jasmine Paolini, Hrvatica Donna Vekić, za katero je to prvi preboj v četrtfinale Wimbledona, ter novozelandska senzacija Lulu Sun.

V zgornji polovici žreba bomo v ponedeljek spremljali obračune Putinsteva – Ostapenko, Collins – Krejčikova, Rybakina – Kalinskaya in Svitolina – Wang.