Agassi: “Federer je šel v prestavo, ki je še nisem videl”

Andre Agassi ve kako je, če se pomeriš proti Rogerju Federerju, ko je Švicar v najboljši formi. Američan je proti trenutno tretjemu igralcu sveta v karieri uspel zmagati trikrat; Basel 1998, US Open 2001 in Miami 2002. Nato je prišel čas Federerja, ki je nanizal osem zaporednih zmag.

Roger in Andre (Foto: Tennisworldusa.com)

V intervjuju za ESPN je Agassi razložil, zakaj je bil danes 37-letni Roger Federer drugačen od vseh ostalih. “Ko je žogica zapustila moj lopar, sem pri večini nasprotnikov vedel, kam bodo odigrali naslednji udarec. Imel sem prednost v točki. Z Rogerjem nisem mogel računati na to prednost, ni važno, kam sem udaril žogico. Bil je milje boljši od vseh ostalih, proti katerim sem se pomeril. Ko sva igrala pozno v moji karieri, US Open 2005, je bila največja reakcija, ki sem jo dobil od njega, da je pogledal navzdol v čevlje. Nato je šel v prestavo, ki je še nisem videl. Bil je privilegij, da sem videl to.”

“Imel sem najslabši sedež na stadionu, ker sem bil nasproti mreže. Moral bi igrati perfekten tenis, da bi mu lahko povzročil težave. Vse je nevtraliziral. To me je spremenilo v povprečnega igralca. Vsak udarec, ki je bil malo krajši, je napadel in pokril mrežo. Odvzel ti je čas in ustvaril kot. Mogoče je sedaj star 37 let, ampak njegovo delo nog je še vedno, kot bi bil star 18 let. Nočeš igrati proti takemu igralcu, ki igra, kot želi. V hipu lahko izgubiš 2:6, 2:6 in se počutiš kot idiot. Že njegov servis je izjemen. Ne vem, če sem mu sploh kdaj odvzel servis, pa sem bil odličen v vračanju začetnih udarcev.”