40-letni Feliciano Lopez presenetil Rubleva

Feliciano Lopez (Foto: Davisov pokal Facebook)

Znanih je vseh osem četrtfinalistov teniškega tekmovanja za Davisov pokal. V boje na izpadanje so se uvrstili Kazahstan, Italija, Hrvaška, Nemčija, Velika Britanija in Rusija ter Srbija in Švedska kot najboljši drugouvrščeni ekipi skupinskega dela.

Feliciano Lopez (Foto; Davisov pokal Facebook)

Sicer se Špancem ni uspelo uvrstiti v četrtfinale, toda uspeh Lopeza je vseeno hvalevreden.

Rusi so se neposredno uvrstili v četrtfinale, potem ko so v španski prestolnici izločili zmagovalce tega tekmovanja iz leta 2019, Špance. Z zmago nad Španci z 2:1, za katere ni zaigral prvi zvezdnik Rafael Nadal, so si Rusi zagotovili prvo mesto v skupini A. Na začetku je sicer kazalo bolje. Feliciano Lopez je dobil prvi posamični dvoboj proti Andreyju Rublevu z 2:6, 6:3, 6:4. Nato pa je Danil Medvedev predstavljal previsoko oviro za Pabla Carrena Busto s 6:2, 7:6 (3). Odločilno zmago sta Rusiji priigrala Aslan Karatsev in Andrey Rublev v dvojicah, ki sta s 4:6, 6:2, 6:4 odpravila španski par Marcel Granollers – Feliciano Lopez.

https://www.youtube.com/watch?v=GhZwzyHZMnk&ab_channel=TennisWarden

Italijani, ki so si prvi priborili vstopnico za izločilne boje, se bodo na domačem terenu v Torinu že danes pomerili s Hrvati, v torek v Innsbrucku sledi spopad Velike Britanije in Nemčije, v sredo v Madridu se bosta za polfinale udarili reprezentanci Srbije in Kazahstana, v četrtek v Madridu pa še ekipi Rusije in Švedske.

Zaključni turnir četverice pa bo med 3. in 5. decembrom v Madridu.

V nedeljo je potekal še obračun ZDA in Kolumbije, ki je sicer z 2:1 premagala Američane, a si ni zagotovila izločilnih bojev.