i 1024x576 - 15-letna Cori Gauff piše zgodovino kot najmlajša ...
Cori Gauff (Foto: ESPN)

15-letna Cori Gauff je velik potencial v ženskem tenisu. Za njo je odlična sezona 2018, sedaj pa je postala še najmlajša tenisačica na seznamu WTA. Smatra se za eno najboljših junior igralk.

Uči se na teniški akademiji Patricka Mouratoglouja, njena vzornica pa je Serena Williams. Druge igralke njene starosti so še v začetnih fazah ITF Junior turneje, ampak glede na njen talent ter fizične sposobnosti, je Cori vstopila med najboljši 900 na svetu. To ni uspelo igralkam njene starosti že 20 let.

Američanka je v maju in juniju zmagala dve WTA tekmi zapored, po tem ko je prestala kvalifikacije. Igrala je proti mnogo starejšim in izkušenejšim igralkam, ampak vseeno se je odrezala odlično. Lansko leto je odigrala zgolj 12 junior turnirjev, pa je kljub temu z izvrstnimi rezultati julija postala najboljša na svetu! Že pri 13 letih je postala US Open finalistka, sezono kasneje pa je stopila korak naprej.

V Roland Garrosu je postala četrta najmlajša zmagovalka po Martini Hingis, Jennifer Capriati in Gabrieli Sabatini. Bila je daleč najmlajša v žrebu in edina njene generacije. V 2. kvalifikacijskem krogu jo je zaustavila prav Kaja Juvan. Bomo dobili novo bodočo zvezdo? To bo pokazal le čas, ampak zaenkrat je Cori Gauff tista, ki jo teniška javnost opazuje.