Zverev načrtuje vrnitev na pokalu United

Alexander Zverev (Foto: ATP)

Olimpijski prvak v tenisu Aleksander Zverev še letos načrtuje vrnitev po hudi poškodbi stopala. Čeprav prvi nemški igralec ne bo igral za Nemčijo na finalu Davisovega pokala v Malagi pozneje ta mesec, se 25-letnik želi decembra udeležiti nekaj ekshibicijskih dogodkov. Veliki cilj je odprto prvenstvo Avstralije, ki se bo začelo 16. januarja.

Alexander Zverev (Foto: ATP)

“Potrebuje samo nekaj tekem pred novo sezono. Zato smo se prijavili na nekaj ekshibicijskih turnirjev,” je dejal njegov brat in manager Mischa Zverev na Eurosportu.

Zverev naj bi zaigral na teniškem pokalu Diriyah v Savdski Arabiji (8. do 10. december) in svetovni teniški ligi v Dubaju (19. do 24. december).

Če bo šlo s temi nastopi vse po načrtih, se želi Zverev po božiču v Avstraliji udeležiti novega tekmovanja, pokala United. Gre za teniški turnir z bogatim nagradnim skladom, pokrovitelji so zagotovili kar 15 milijonov evrov. Turnir ne bo ekshibicijski, udeleženci se bodo merili za točkovanje za svetovni lestvici, na voljo bo po 500 točk ATP in WTA.

Alexander Zverev je v začetku junija v polfinalu OP Francije proti Špancu Rafaelu Nadalu utrpel resno poškodbo stopala in od takrat ni odigral uradnega dvoboja. Zverev je moral zaradi zdravstvenih težav preložiti načrtovano vrnitev na Davisov pokal septembra v Hamburgu. Kot je zatrdil njegov brat, pa intenzivno vadi vse od začetka meseca.

Vir: Tenis Slovenija, STA