Zverev in Alcaraz v finalu Pariza

Alexander Zverev in Carlos Alcaraz sta finalista Odprtega prvenstva Francije. Med dvojicami se je v finale skupaj z rojakinjo Saro Errani uvrstila tudi Italijanka Jasmine Paolini, sicer že finalistka med posameznicami.

V moškem finalu se bosta v nedeljo pomerila Nemec Zverev in Španec Alcaraz. Nemec je bil v polfinalu z 2:6, 6:2, 6:4 in 6:2 v nizih boljši od Norvežana Casperja Ruuda. Zvereva tako le še ena zmaga loči od od prvega osvojenega turnirja za Grand Slam.

Zverev je v dvoboj krenil neprepričljivo, saj mu je Norvežan Ruud v prvem nizu dvakrat odvzel servis in niz prepričljivo dobil. V drugem nizu je bila zgodba podobna, le da sta igralca zamenjala vlogi, saj je na svoj servis dve točki oddal Ruud in drugi niz izgubil z enakim izidom, kot je prvega dobil.

Nemec je v tretjem in četrtem nizu še stopnjeval svojo igro in ju prepričljivo dobil za svoj prvi finale na turnirjih velike četverice po letu 2020, ko je v finalu Odprtega prvenstva ZDA izgubil proti Avstrijcu Dominicu Thiemu.

“Tedaj še nisem bil pripravljen. Nisem več otrok. Zdaj sem malce starejši. Ne vem, kdaj, če ne zdaj,” pred novo priložnostjo za osvojitev Grand Slama razmišlja Zverev.

V drugem polfinalu je bil s 3:1 v nizih Alcaraz boljši od Italijana Jannika Sinnerja. Tako za Alcaraza kot za Zvereva bo to prvi finale na Roland Garrosu. To se je nazadnje zgodilo leta 2005, ko je Rafael Nadal premagal Mariana Puerto.

Finale bo na sporedu v nedeljo ob 15. uri.

Vir: Tenis Slovenija, STA