Žreb v Sankt Peterburgu neusmiljen do Bedeneta

Kdo bo bolj nasmejan tokrat? (Foto: PTI)

Kdo bo bolj nasmejan tokrat? (Foto: PTI)

Z vstopom v drugi del septembra bodo najboljši tenisači na svetu ob Metzu obiskali tudi ruski Sankt Peterburg. Tam bo za razliko od turnirja v Franciji Slovenija imela svojega predstavnika in sicer Aljaža Bedeneta, ki pa se bo že v 1. krogu srečal s starim znancem iz Čenaja.

Kdo bo bolj nasmejan tokrat? (Foto: PTI)
Kdo bo bolj nasmejan tokrat? (Foto: PTI)

Na turnirju serije ATP 250 bo naslov branil Damir Đumhur, ki v Rusijo to leto prihaja kot 6. nosilec. Tenisač iz Bosne in Hercegovine je lansko sezono v finalu ugnal Fabia Fogninija, ki bo tako kot Damir v Sankt Peterburgu nastopil tudi letos. Leto pred tem so bili gledalci priča finalu med Aleksandrom Zverevom in Stanom Wawrinko, zmaga pa je romala v nemčeve roke. Zverev se tokrat turnirja ne bo udeležil, bo pa v Rusiji znova nastopil Stan Wawrinka.

Trikratni zmagovalec turnirjev za Grand Slam bo v 1. krogu zaigral proti tenisaču, ki ga dodobra pozna predvsem iz turnirjev Čenaju. Na drugi strani mreže mu bo še četrtič v karieri stal Slovenec Aljaž Bedene, ki je leta 2013 v prvem medsebojnem obračunu slavil z 2:0 v nizih, naslednja dva v prihodnjih dveh letih pa sta prav tako v Čenaju pripadla Švicarju. V primeru, da bi Aljaž uspel presenetiti nekdaj 3. igralca sveta, bi se v 2. krogu pomeril proti 4. nosilcu turnirja, Rusu Karenu Khachanovu. Vloga 1. nosilca v Rusiji ta teden pripada Avstrijcu Dominicu Thiemu.

V Metzu prvi nosilec Nishikori

Izjemno močnemu turnirju bodo ta teden ljubitelji tenisa priča tudi v Metzu. Tam je lansko leto zmago slavil Peter Gojowczyk, kar 9-krat v zadnjih 15 izvedbah turnirja, pa je turnirsko zmago v Metzu slavil domačin. Tokrat vloga 1. favorita pripada 1. nosilcu Keiju Nishikoriju, na drugi strani razpredelnice pa se bo do novega vrhunskega rezultata poizkušal prebiti Grk Stefanos Tsitsipas.

ATP 250 St. Petersburg (Rusija, $1.175.190, trda podlaga, dvorana), 1. krog
Bedene A. (Slo) – Wawrinka S. (Švi/WC)