Žreb Slovencem za nasprotnika v Davisovem pokalu namenil Estonijo

Davis Cup2022 SLO 0337 220223 VID - Žreb Slovencem za nasprotnika v Davisovem pokalu namenil Estonijo

Slovenci septembra proti Estoncem. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Slovenska teniška reprezentanca se bo septembra v dvoboju prve svetovne skupine Davisovega pokala merila z Estonijo, je določil žreb na sedežu Mednarodne teniške zveze (ITF) v Londonu.

Davis Cup2022 SLO 0337 220223 VID - Žreb Slovencem za nasprotnika v Davisovem pokalu namenil Estonijo
Slovenci septembra proti Estoncem. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Glede na to, da je Slovenija leta 2007 gostovala v Talinu, bo tokratni dvoboj v Sloveniji, najverjetneje v Portorožu, kjer bo tedaj istočasno potekal turnir WTA Zavarovalnice Sava.

Domača reprezentanca ima možnost izbire termina, se pravi 16. in 17. septembra ali 17. in 18. septembra. Zmagovalec dvoboja bo napredoval v kvalifikacije 2023 in imel možnost, da 2023 zaigra na finalu Davisovega pokala, poraženec pa se bo za obstanek v prvi skupini pomeril z zmagovalci druge svetovne skupine.

Slovenija je letos marca v kvalifikacijah gostovala v Čilu in izgubila dvoboj z 0:4, Estonija pa je v drugi svetovni skupini gostila ekipo Pacifiške Oceanije, ki združuje igralce s tamkajšnjih otokov brez Avstralije in Nove Zelandije, ter gladko zmagala 4:0. Najboljši estonski igralec na lestvici ATP je Jurgen Zopp, trenutno na 908. mestu.

Slovenija, ki je bila na današnjem žrebu šesta nosilka, je s 3:2 dobila edini dosedanji obračun z Estonijo. Zdajšnji kapetan Grega Žemlja je aprila 2007 dobil dva dvoboja, odločilno tretjo točko pa je v zadnjem dvoboju priigral Luka Gregorc.

Vir: Tenis Slovenija, STA