Žreb se je na OP Francije poigral s Slovenkama

V ponedeljek, 20. maja, se v Parizu začenjajo kvalifikacije Rolanda Garrosa. V ženski konkurenci se bodo v boj za mesto v glavnem delu turnirja podale tudi štiri Slovenke, dve se bosta med seboj pomerili že v 1. kolu. 

Veronika Erjavec kot prva od Slovenk v boj za mesto v glavnem delu OP Francije. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Tudi tokrat kvalifikantkam mesto v glavnem delu turnirja prinašajo tri zmage. Prva nosilka kvalifikacij je nekdanja finalistka turnirja Sara Errani (95. na WTA), sledi ji Argentinka Julia Riera (93. na WTA).

Od Slovenk se bodo v kvalifikacijah preizkusile Dalila Jakupović, Veronika Erjavec, Polona Hercog in Tamara Zidanšek. Žreb je določil, da se bosta zadnji dve pomerile kar med seboj in to že v 1. kolu kvalifikacij. Igralki sta se na najvišjem nivoju do sedaj med seboj pomerile enkrat samkrat. Leta 2018 je bila na trdi podlagi v Seulu s 6:1 in 6:3 boljša Tamara Zidanšek.

Na papirju najtežja naloga čaka Veroniko Erjavec, ki bo v 1. kolu kvalifikacij izzvala Američanko Claire Liu (110. na WTA). Tekma bo odigrana v ponedeljek, medtem ko bodo preostale tri Slovenke prvič na igrišče stopile v torek. Dalilo Jakupović čaka obračun proti Romunki Irini Bari (215. na WTA).

OP Francije, kvalifikacije, 1. kolo
Erjavec V. (Slo) – Liu C. (Zda/14) [20.5.]
Hercog P. (Slo) – Zidanšek T. (Slo/25) [21.5.]
Jakupović D. (Slo) – Bara I. (Rom) [21.5.]