Znova bodo skupaj trenirali mladi igralci iz regije

V okviru programa Priprave reprezentantov iz držav iz regije bodo tudi letos najboljši mladi igralci in igralke v kategoriji do 14 let opravili skupne priprave. Poleg Slovenije bodo prisotni še tekmovalci iz Italije, Bosne in Hercegovine, Srbije in Hrvaške.

Leta 2022 so priprave potekale v Čatežu, leto dni kasneje na Otočcu.

Šport v svojem bistvu že od nekdaj združuje in zbližuje ljudi. Šport ima moč, da poveže ljudi z vseh koncev sveta, da zbližuje različne kulture, da ustvarja nova prijateljstva, predvsem pa je prava moč športa v tem, da ne pozna meja. Samo tiste, ki so na igrišču. Zato so se države iz regije odločile, da bodo vsako leto organizirale skupne priprave najboljših igralcev in igralk iz različnih kategorij.

Priprave za deklice bodo od 18. junija potekale v TK Krško, vodja ekipe pa bo Maja Matevžič. Ta bo imela v Krškem na voljo naslednje igralke: Sara Kovačevič, Nika Štor in Brina Stamejčič Milovanovič. “Na pripravah se bo srečalo 5 reprezentanc z najboljšimi igralkami. Priprave tako služijo za odličen trening naših punc in povezovanje ekipe pred prihajajočim evropskim ekipnim prvenstvom do 14 let. Trenirali bomo dvakrat dnevno, imeli bomo tudi kondicijske treninge, uigravanje dvojic, analiziranje tekmic in taktične priprave na tekmo,” je rekla vodja priprav Maja Matevžič. Gre za skupne priprave pred evropskim ekipnim tekmovanjem Summer Cup. Slovenske deklice do 14 let bodo nastopile v pred kvalifikacijah 29. in 30. junija v Rakovniku na Češkem. V primeru, da bodo uspešne pa bodo med 30. 6. in 2. 7. prav tako v Rakovniku nastopile še v kvalifikacijah. Finalni del bo potekal v mestu Loano v Italiji od 5. do 7. julija.

Dečki do 14 let bodo odšli na priprave v Subotico v Srbijo v istem terminu. Na pripravah in kasnejšem evropskem prvenstvu, bodo nastopili Mark Pavčič, Jaša Pečovnik in Stefan Đokić. Trener bo Blaž Weiss. Kvalifikacije bodo potekale od 30. 6. do 2. 7. 2024 v Rakovniku na Češkem, finalni del pa od 5. do 7. julija v Valenciji v Španiji.

Najboljši 14-letniki bodo nastopili tudi na evropskem posamičnem prvenstvu. To bo potekalo septembra v Mostu na Češkem. Slovenijo bodo zastopali Sara Kovačevič, Nika Štor, Mark Pavčič in Jaša Pečovnik.

Vir: Tenis Slovenija