Znana slovenska ekipa za novembrski dvoboj v Pokalu BJK

Obračun med Slovenijo in Kitajsko bo prenašala slovenska športna televizija Sportklub.

Kapetan slovenske ženske reprezentance Andrej Kraševec je objavil seznam igralk, ki bodo nastopile v pokalu BJK proti Kitajski. Naj spomnimo, dvoboj je na sporedu 11. in 12. novembra v Velenju. 

Nasprotnice Slovenije bodo Kitajke.

Na seznamu sta obe najboljši igralki, ki sta trenutno med prvimi stotimi na lestvici WTA, Kaja Juvan in Tamara Zidanšek. Juvanova, ki je na 87. mestu, po porazu v osmini finala v Portorožu ni nastopala na turnirjih, Zidanškova, na lestvici je mesto za Kajo,  pa je še drugi teden zapored v Tuniziji. Jutri jo čaka nastop v polfinalu turnirja ITF v Monastirju, njena tekmica pa je Italijanka Sara Errani.

V slovenski ekipi je prvič po letu 2017 tudi Andreja Klepač (trenutno igra v San Diegu), povabljeni pa sta tudi Živa Falkner in Pia Lovrič, ki sta bili v ekipi že aprila v Turčiji.

Naj spomnimo, Slovenija je bila takrat uspešna v 1. evro-afriški skupini in se uvrstila v končnico (BJK Cup Play-offs) tega tekmovanja, v primeru zmage pa bi naslednje leto igrala v kvalifikacijah za finalni del pokala BJK. Slovenija ni bila tako blizu svetovnemu vrhu od leta 2012, ko je zadnjič igrala v takrat svetovni skupini pokala FED.

To bo drugi medsebojni dvoboj med Slovenijo in Kitajsko. Reprezentanci sta se srečali leta 2005 v Pekingu. To je bil dvoboj v kvalfikacijah za svetovno skupino ena, Kitajke pa so zmagale s 4:1. Edino zmago je za Slovenijo dosegla Katarina Srebotnik, igrale pa so še Andreja Klepač, Tina Križan in Sandra Volk.

Vir: Tenis Slovenija