Zidanškovo na OP Avstralije čaka druga nosilka

V Melbournu je bil opravljen žreb za prvi letošnji turnir za grand slam. Na OP Avstralije bosta na glavnem turnirju nastopili tudi dve Slovenki. Tamara Zidanšek bo igrala proti drugi igralki na svetu Tunizijki Ons Jabeur, Kaja Juvan pa ima za tekmico kvalifikantko iz Francije Seleno Janicijevic.

Turnir v Melbournu se bo začel v ponedeljek, pri ženskah pa je prva nosilka Poljakinja Iga Swiatek. Za Tamaro Zidanšek (88. WTA) bo to četrti zaporedni nastop na glavnem turnirju OP Avstralije. Naj spomnimo, lani je prišla do tretjega kola, kjer jo je premagala Francozinja Alize Cornet. To bo njen tretji dvoboj proti Jabeurjevi. Prvega je leta 2016 dobila Tunizijka, drugega leta 2019 na turnirju v Rimu pa Zidanškova. Tamara je letos nastopila na dveh turnirjih, tako v Auclandu kot tudi v Hobartu pa je izpadla v prvem kolu. Na drugem turnirju je bila bolj uspešna v igri dvojic, kjer je prišla do četrtfinala.

»Počutim se dobro že od kar sem začela s pripravljalnim obdobjem. Pomembno je da sem zdrava in fizično dobro pripravljena za tekmovanje. Prva tekma bo velik izziv, saj bom lahko že takoj na začetku sezone igrala proti eni izmed najboljših igralk na svetu. Tekme se veselim, moj cilj pa je vedno, ne glede na tekmico, zmaga,« je pred turnirjem povedala Zidanškova.

Kaja Juvan, ki je medtem izpadla iz prve stoterice (106. WTA), bo igrala proti 20-letni Francozinji Selena Janicijevic (185. WTA). Juvanova je letos nastopila le na turnirju v Hobartu, kjer je izpadla v drugem kolu kvalifikacij.

Kaja Juvan nam je več o svojih načrtih zaupala v ZOOM pogovoru, ki si ga lahko ogledate na tej povezavi.

Vir: Tenis Slovenija