Zidanškovi v Parmi ostaja le še nastop v dvojicah

Slovenski teniški igralki Tamari Zidanšek se na turnirju serije WTA 250 v Parmi v posamični konkurenci ni uspelo uvrstiti v 2. kolo. Previsoko oviro je predstavljala Švicarka Simona Waltert, ki na WTA lestvici zaseda 120. mesto. 

WTA Portoroz 0398 220914 NM - Zidanškovi v Parmi ostaja le še nastop v dvojicah
Tamara Zidanšek bo do boljšega rezultata poizkušala priti v dvojicah. (Foto: Nik Moder / Sportida)

Po tem, ko se je v preteklem tednu v Budimpešti na WTA 125 turnirju uspela prebiti do četrtfinala, se je tokrat Tamari Zidanšek (92. na WTA) na turnirju v Parmi ustavilo že v 1. kolu. Včerajšnje zmage v 1. kolu turnirja dvojic ni uspela nadgraditi še z zmago v posamični konkurenci. Po točno dveh urah igre je z rezultatom 4:6 in 4:6 klonila proti 21-letni Švicarki Simoni Waltert (120 na WTA).

Zidanškova tokrat ni imela svojega dne, o čemer priča tudi podatek o šestih dvojnih napakah in zgolj 56% zadetih prvih servisov. V celotnem obračunu si je sicer uspela priigrati kar 14 žogic za ‘break’, le dve je uspela izkoristiti.

Do boljšega rezultata bo Konjičanka poizkušala priti v konkurenci dvojic, kjer je po dolgem času združila moči z Nizozemko Arantxo Rus. V sredo ali četrtek se bosta igralki potegovali za preboj v polfinale.

WTA 250 Parma
(Italija, $251.750, pesek, zunaj)

1. kolo: Zidanšek T. (Slo) – Walters S. (Švi/Q) 4:6, 4:6

Dvojice
1. kolo: Rus A./Zidanšek T. – Cocciareto E./Paoletti M. 6:0, 6:4
Četrtfinale: Rus A./Zidanšek T. – Fomina A./Selekhmeteva O. ali (4)Babos T./Kulikov A.