Zidanškova za naslov na Braču proti 2. nosilki turnirja

Tamara Zidanšek ali Sara Sorribes Tormo? (Foto: Instagram)

Tamara Zidanšek ali Sara Sorribes Tormo? (Foto: Instagram)

Pred slovensko tenisačico Tamaro Zidanšek je nastop v drugem WTA finalu v letošnji sezoni. V Nürnbergu je Konjičanko v finalu zaustavila Kazahstanka Yulia Putintseva. Lahko gre Zidanškova v Bolu še drugič vse do konca?

Tamara Zidanšek ali Sara Sorribes Tormo? (Foto: Instagram)
Tamara Zidanšek ali Sara Sorribes Tormo? (Foto: Instagram)

Bilo je 10. junija v lanskem letu, ko je Tamara Zidanšek prišla do svojega prvenca na turnirjih serije WTA. Najboljša je bila prav v Bolu, kjer je v velikem finalu s 6:1 in 6:3 nadigrala Poljakinjo Magdo Linette. Skoraj natanko leto dni kasneje ima 21-letna Konjičanka priložnost, da na Braču ponovi dosežek iz lanske sezone.

Še drugo leto zapored se je Zidanškova namreč prebila v veliki finale, tam pa ji bo tokrat nasproti stala leto dni starejša Španka Sara Sorribes Tormo. Slednja se v Bolu prav tako počuti odlično. Lansko leto ji je pot do naslova v četrtfinalu preprečila Italijanka Sara Errani, zdaj pa je 22-letna Španka, ki v Bolu velja za 2. nosilko turnirja, le še zmago oddaljena od naslova.

Odlično pripravljenost je 75. igralka sveta potrdila v polfinalu, ko je s kar 6:4 in 6:0 ugnala Slovakinjo Anno-Karolino Schmiedlovo, ki je bila v preteklem tednu na Odprtem prvenstvu Francije zelo blizu zmage nad 1. igralko sveta Naomi Osako. Za Tamaro in Saro bo to prvi medsebojni obračun v karieri. Španka bo lovila svojo prvo zmago v posamični konkurenci, 2-krat pa je bila že najboljša v dvojicah.

WTA 125K Bol (Hrvaška, $125.000, pesek, zunaj), posamezno
1. krog:
 Zidanšek T. (Slo/1) – Minella M. (Luk) 7:5, 6:2
2. krogZidanšek T. (Slo/1) – Voegele S. (Švi) 3:6, 6:2, 6:3
ČetrtfinaleZidanšek T. (Slo/1) – Bacsinszky T. (Švi/7) 7:6(5), 6:4
PolfinaleZidanšek T. (Slo/1) – Juvan K. (Slo) 2:6, 7:5, 7:5
Finale: Zidanšek T. (Slo/1) – Sorribes Tormo S. (Špa/2) [9. 6., 20.00]