Zidanškova v Seulu obstala v osmini finala

Zidanškova klonila po treh nizih. (Foto: Darren Howe)

Zidanškova klonila po treh nizih. (Foto: Darren Howe)

Slovenski tenisačici Tamari Zidanšek na turnirju serije WTA v Seulu ni uspelo prebiti v četrtfinale. 20-letno Konjičanko je v 2. krogu zaustavila v Zagrebu rojena Avstralka Ajla Tomljanović, ki je po uri in 35 minutah slavila zmago z 2:6, 6:1 in 6:3. Danes in jutri na teren še Jakupovičeva. 

Zidanškova klonila po treh nizih. (Foto: Darren Howe)
Zidanškova klonila po treh nizih. (Foto: Darren Howe)

Tako kot pri Tamari Zidanšek, je tudi pri Ajli Tomljanović forma trenutno v vzponu. V Zagrebu rojena tenisačica je letos dopolnila 25 let, že leta 2009 pa je kot 16-letnica z zmago v konkurenci dvojic na mladinskem OP Avstralije pokazala, da se lahko v prihodnosti nanjo še kako resno računa. Leta 2015 je na WTA lestvici že zasedala 47. mesto, nato pa ji je pot proti vrhu preprečila huda poškodba rame. Leto 2016 je tako zaključila kot 930. igralka sveta, leto 2018 pričela na 118. mestu, počasi pa se znova prebija med najboljše.

Tokrat je Tomljanovićeva načrte prekrižala Zidanškovi, ki na WTA lestvici višje od trenutnega 72. mesta še ni bila. Obračun proti Avstralki je pričela odlično in prvi niz po 34 minutah igre dobila s 6:2, v nadaljevanju pa izgubila preveč servisnih iger, da bi lahko upala na končni uspeh. Drugi niz je s 6:1 pripadel Tomljanovićevi, v tretjem pa je Tamara ves čas lovila priključek z Avstralko. Pri zaostanku s 3:4 je Zidanškova servirala za izenačenje na 4:4, a po novem “brejku” je Tomljanovićeva obračun v naslednji igri pripeljala do konca.

V igri ostaja še Jakupovićeva

Še danes bo v Seulu v akcijo stopila tudi Dalila Jakupović, ki se bo skupaj s Hrvatico Darijo Jurak predstavila v konkurenci dvojic. Težji preizkus čaka Dalilo jutri, ko se bo v konkurenci posameznic za četrtfinale borila proti 2. nosilki, Nizozemki Kiki Bertens.

WTA Seul (Južna Koreja, $250,000, trda podlaga), 2. krog
Tomljanović A. (Avs) – Zidanšek T. (Slo)  2:6, 6:1, 6:3
Jakupović D. (Slo) – Bertens K. (Niz/2)

Dvojice, 1. krog:
Hsieh S.Y./Hsieh S-W. – Schmiedlova A. K./Zidanšek T. 6:4, 6:4
Rus A./Stojanović N. – (2)Jakupović D./Jurak D.