Zidanškova v Seulu nadigrala Hercogovo

Zidanškova potrdila naziv najboljše Slovenke. (Foto: profimedia)

Zidanškova potrdila naziv najboljše Slovenke. (Foto: profimedia)

20-letna slovenska tenisačica Tamara Zidanšek še naprej navdušuje. Tokrat je v 1. krogu WTA turnirja v Seulu prepričljivo s 6:1 in 6:3 ugnala Polono Hercog in tako utrdila položaj najvišjeuvrščene Slovenke na WTA lestvici. Jutri v boj še Dalila Jakupovič. 

Zidanškova potrdila naziv najboljše Slovenke. (Foto: profimedia)
Zidanškova potrdila naziv najboljše Slovenke. (Foto: profimedia)

Tamara Zidanšek še naprej piše izjemno uspešno zgodbo v letu 2018. Konjičanka iz tedna v teden nabira zmage na turnirjih serije WTA ter s tem konstantno izboljšuje svoj položaj na WTA lestvici. Na le-tej je med drugim prehitela Polono Hercog, Mariborčanko pa ugnala tudi v medsebojnem obračunu v 1. krog WTA turnirja v Seulu.

Da je v Južno Korejo prišla bolje pripravljena, je Zidanškova dočakala že v prvem nizu, ki ga je ekspresno hitro dobila s 6:1. Tudi v drugem je bolje pričela Konjičanka, ki je povedla z 2:0, za trenutek pa je na vsaj malo bolj izenačen obračun kazalo, ko je Hercogovi v 4. igri drugega niza uspel “ribrejk” in izenačenje na 2:2. A že v naslednji igri je Zidanškova brez izgubljene točke odvzela servis rojakinji in nato tekmo brez večjih težav pripeljala do konca.

Jakupovićeva proti kvalifikantki

Hercogova je tako zabeležila še 5. zaporedni poraz, Zidanškova pa bo imela v nadaljevanju turnirja lepo priložnost za zares odmeven rezultat. V 2. krogu Konjičanko čaka obračun proti zmagovalki obračuna med Aljo Tomljanović in Alison Van Uytvanck. Še pred tem se bo v Seulu predstavila tudi Dalila Jakupović, ki bo v 1. krogu nastopila proti kvalifkantki iz Južne Koreje Na-Lae Han, ki na WTA lestvici zaseda 230. mesto.

WTA Seul (Južna Koreja, $250,000, trda podlaga), 1. krog
Zidanšek T. (Slo) – Hercog P. (Slo) 6:1, 6:3
Jakupović D. (Slo) – Han N. (Kor/Q)