Zidanškova v finalu WTA Premier turnirja, poraz Hercogove

Zidanškova blesti z Wickmayerjevo. (Foto: Luka Škalič)

Zidanškova blesti z Wickmayerjevo. (Foto: Luka Škalič)

Slovenska tenisačica Tamara Zidanšek je na Kitajskem že prišla do najboljšega rezultata v karieri, kar se tiče njenih nastopov v konkurenci parov. Na turnirju serije WTA Premier se je namreč že prebila v veliki finale, le še zmaga pa jo loči do 2. WTA lovorike v dvojicah. 

Zidanškova blesti z Wickmayerjevo. (Foto: Luka Škalič)
Zidanškova blesti z Wickmayerjevo. (Foto: Luka Škalič)

21-letna Konjičanka Tamara Zidanšek v Zhengzhouju dokazuje, da sodi v sam vrh tudi v konkurenci parov. Med pari je že lansko leto opozorila nase v Taškentu, kjer se je z Olgo Danilović prebila do turnirske zmage na turnirju serije WTA International, tokrat pa je z Belgijko Yanino Wickmayer blizu lovorike tudi na precej močnejšem turnirju WTA Premier.

Belgijsko-slovenska naveza je na Kitajskem že ugnala tri nasprotne pare, v velikem finalu pa se bo pomerila proti boljšemu iz obračuna med Melichar N./Peschke K. in Krawczyk D./Perez E.

Zidanškova je sicer že s polfinalno zmago na WTA lestvici, ki se osvežuje iz tekme v tekmo, prišla med najboljših 100 tenisačic na svetu v konkurenci dvojic, kar je do sedaj njen najboljši rezultat.

Hercogova ob vrnitvi na igrišče ni več osvojila igre

V petek je na teren znova stopila tudi Polona Hercog, ki se je trudila obračun proti Karolini Pliškovi, ki se je začel že v sredo, obrniti v svojo korist, a ji to ni uspelo. Mariborčanka je v drugem nizu vodila s 5:2, imela po vrnitvi na igrišče na voljo 5 žogic za niz, a jih ni uspela izkoristiti. Druga igralka sveta je to znala kaznovati in drugi niz dobila s 7:5. Pliškova je kasneje že postala tudi prva finalistka turnirja.

WTA Premier Zhengzhou (Kitajska, trda podlaga), posamezno, 1. krog
Zidanšek T. (Slo) – Putintseva Y. (Kaz) 1:6, 7:5, 1:6 
Hercog P. (Slo) – Wang M. (Kit/Q) 6:3, 6:4

2. krog
Pliškova Ka. (Češ/1) – Hercog P. (Slo) 6:3, 7:5

Dvojice
1. krogWickmayer Y./Zidanšek T. – (4)Aoyama S./Yang Z. 6:1, 6:0
Četrtfinale: Kenin S./Muhammad A. – Wickmayer Y./Zidanšek T. 6:1, 5:7, 5:10 
Polfinale: Wickmayer Y./Zidanšek T. – Adamczak K./Han X.Y. 6:3, 6:2
Finale: Wickmayer Y./Zidanšek T. – (1)Melichar N./Peschke K. ali Krawczyk D./Perez E.