V Melbournu se bo v drugem tekmovalnem dnevu predstavila še druga slovenska predstavnica. V 2. kolo Odprtega prvenstva Avstralije je že uspelo napredovati Kaji Juvan, kateri bo poizkušala slediti še Tamara Zidanšek. A 25-letna Konjičanka bo morala za ta uspeh pripraviti veliko presenečenje. 

WTA Portoroz 0039 220914 MKV - Zidanškova je Jabeurjevo že premagala
Tamara Zidanšek tretjič v karieri proti Tunizijki Ons Jabeur. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Tamara Zidanšek (98. na WTA) bo v tekmi 1. kola OP Avstralije postavljena v vlogo izzivalke, saj ji bo nasproti stala 2. igralka sveta Ons Jabeur. 28-letna Tunizijka ima za seboj izjemno sezono, kjer pa ji je zmanjkala pika na i – osvojitev turnirja za Grand Slam. V finalu Wimbledona jo je zaustavila Kazahstanka Elena Rybakina, v finalu OP ZDA pa Iga Swiatek.

V Melbournu je Jabeurjeva najdlje prišla leta 2020, ko se je uvrstila med najboljših osem igralk, Zidanškova se lahko pohvali z enim prebojem v 3. kolo. To ji je uspelo v lanski sezoni, kar pomeni, da na letošnjem OP Avstralije brani 120 WTA točk. Tunizijka je lansko leto turnir v deželi tam spodaj izpustila zaradi težav s hrbtom.

Zidanškova in Jabeurjeva sta se do sedaj pomerili dvakrat. Prvič že leta 2016 v Tuniziji, ko je Slovenka štela 18 let. Bilo je na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 ameriških dolarjev, z 2:0 v nizih je bila boljša domačinka. Zidanškova ji je milo za drago vrnila tri leta kasneje v kvalifikacijah močnega WTA turnirja v Rimu. Takrat je Slovenka obračun dobila s 6:3 in 7:6(4).

Počutim se dobro že od kar sem začela s pripravljalnim obdobjem. Pomembno je da sem zdrava in fizično dobro pripravljena za tekmovanje. Prva tekma bo velik izziv, saj bom lahko že takoj na začetku sezone igrala proti eni izmed najboljših igralk na svetu. Tekme se veselim, moj cilj pa je vedno, ne glede na tekmico, zmaga,” je pred turnirjem povedala Zidanškova.

Jabeurjeva na drugi strani cilja na sedem zaporednih zmag oz. osvojitev turnirja. “Vedno mi je bilo super, da vam povem, kaj želim doseči, povem vam svoje cilje,” je povedala novinarjem pred OP Avstralije. “Povem vam, da želim osvajati Grand Slame. OK, pričakujete, da bom zmagala. Ne smem vas razočarati.”

OP Avstralije
(Melbourne, trda podlaga, zunaj)

Posamezno, 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Janicijevic S. (Fra/Q) 7:5, 6:1
Zidanšek T. (Slo) – Jabeur O. (Tun/2) [17.1., predvidoma ob 9.00]

2. kolo
Juvan K. (Slo) – Rybakina E. (Kaz/22) [18.1.]

Preberite tudi:
Kaja Juvan: “Veselim se še enega novega dne na turnirju.”